Kıdem tazminatında değişiklik! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 12:06 am - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 12:06 am

Bütün çalışanları ilgilendiren “kıdem tazminatı tavanı”nda değişiklik yapılacak. Bu yıl için 8 bin 284 lira olarak belirlenen kıdem tazminatı tavanı, Ocak 2022’de 9 bin lirayı geçecek. Beş yıl çalışan biri işten çıkarıldığında 45 bin lira alacak.

Emekli olmayı düşünenler başta olmak üzere çalışanlar için alacakları kıdem tazminatının en fazla ne kadar olacağı bu tavan üzerinden hesaplanıyor. Memurlara toplu sözleşme ve hizmet akitleriyle belirlenen kıdem tazminatının yıllık miktarı Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre bir hizmet yılı için ödenecek azami emeklilik ikramiyesini geçemiyor.

Sabah’ta yer alan habere göre, kıdem tazminatından sadece damga vergisi kesintisi yapılabiliyor. İşverenler ise tavan tutarın üzerindeki kısım için kıdem tazminatı ödemeye zorlanamıyor.

2022 İÇİN NE KADAR OLMASI BEKLENİYOR?

Tavan tazminat maksimum devlet memurunun maaşını geçemiyor. Bu yılın ocak ayı ile temmuz ayında memurların alacakları zam oranları belirlendiğinden gelecek yıl için tavan tutarın ocak ayında 9100 liraya, 1 Temmuz’dan sonra da 10 bin liraya çıkması bekleniyor.

Yasak bitti: 104 işçi SGK’dan gelen SMS ile işten çıkarıldığını öğrendi

Gazetecilerin kıdem tazminatında hukuki gelişme