Kibrit şakası feci sonuçlandı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 3:53 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 3:53 pm

İstanbul Sultangazi’de öğrencilerin kibritle olan oyunu yangına sebep odu. Kibritin bir dükkana isabet etmesiyle çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Uğur Mumcu Mahallesi’nde iki lise öğrencisi sokakta kibritle oynuyordu. Birbirleriyle şakalaşan öğrencilerden birinin attığı kibrit depo olarak kullanılan bir dükkanın içine girdi. Tehlikenin farkına varmayan öğrenciler oradan uzaklaştı. Atılan kibrit, deponun içindeki kumaşları tutuşturarak yangın çıkarttı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

“BİRBİRLERİNE KİBRİT ATARAK OYNUYORLAR”

Yanan deponun sahibi İdris Aydın şunları söyledi: “Sabah 07.30 sıralarında komşularımız arayıp, depomuzun yandığını söyledi. Biz koştuk geldik. Geldiğimizde itfaiye yangına müdahale etmişti. Güvenlik kamerası görüntülerini izlediğimizde 2 çocuğun birbirlerine kibrit atarak oyun oynadığını gördük. Depoda kumaşlarımızı koyduğumuz ufak bir bölümümüz var. Çocuklardan biri kibriti arkadaşına attığında, kibrit kapı boşluğundan kumaşların olduğu bölüme düşüyor ve kumaşlar tutuşmaya başlıyor. Yangının çıktığını görüyorlar. Gelip tekrar bakıyorlar. Oynuyorlar, gülüyorlar, sonra kaçıp gidiyorlar. Yangın sırasında bir zile basmış olsalar, insanlara haber verseler yangın o kadar büyümezdi. Binanın komple yanma riski vardı. Binanın önünde doğalgaz hattı var. Toplamda 100 bin lira zararımız var. Şu anda depomuzu tadilata aldık”

“ONLARIN EĞLENCESİ NEREDEYSE BİZİM CANIMIZA MAL OLUYORDU”

Bina sahibi Ayhan Balota ise, “Sabah zilimiz çaldı. Aşağı indiğimizde depo olarak kullanılan dükkanımızın yandığını gördük. İtfaiye ekipleri gelerek yangına müdahale etti. Bizi büyük bir tehlikeden kurtardı. Kamera kayıtlarına baktık. Kayıtlara baktığımızda iki tane lise öğrencisinin şaka ile beraber yangına neden olduklarını gördük. Yangını fark edip, kimseyi uyarmadan, hiçbir müdahalede bulunmadan, eğlenerek, gülerek, bunu gerçekleştirmişler. Onların eğlencesi neredeyse bizim canımıza mal oluyordu. Bu olay manevi olarak bizi çok yıktı” diye konuştu.

Maltepe’de yangın paniği; biri çocuk 3 kişi kurtarıldı