Khorramdin anne ve babası tarafından öldürüldü

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 10:09 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 10:09 am

İranlı film yönetmeni Babak Khorramdin anne ve babası tarafından öldürüldü. Yönetmenin cesedinin parçalanarak çöpe atıldığı bildirildi.

İran’ın Rokna haber ajansına göre, başkent Tahran’ın Ekbatan bölgesinde parçalanmış halde bulunan cesedin, Babak Khorramdin’e ait olduğu anlaşıldı. Tahran polisi cinayet masası sorumlusu Muhammet Şehriyarı, Babak Khorramdin’in cinayet sonucu öldürüldüğünü doğruladı. Açılan soruşturmada Khorramdin’in anne ve babası oğullarını öldürdüklerini itiraf etti. Khorramdin’in babası, oğlunu aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu, oğluna önce uyuşturucu haplar içirdiğini, bıçakla öldürdükten sonra ise cesedini banyoda parçalara ayırıp çöp bidonuna attığını söyledi.

BABAK KHRORAMDİN KİMDİR?

1974 yılında Tahran’da doğan Babak Khorramdin, 2009 yılında Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden sinema alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olmuş, 2010 yılında çalışmalarına devam etmek için Londra’ya gitmişti.

Babak Khorramdin ‘in filmleri arasında “Renksiz Sarışın Yolsuz”, “Salı: Anne”, “Rosen (Corso)” ve “Kes” gibi kısa ve uzun metrajlı filmler bulunuyor.

Babak Khorramdin’in en ünlü filmi, yurtdışındaki öğrenci yaşamıyla ilgili deneyimlerinden ilham alarak 2013 yılında yaptığı “Yaşar İçin Yemin Mektubu” filmiydi.