KHK’li sağlık emekçisi yaşamına kıydı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2021 Cumartesi 12:15 am - Güncelleme: 11 Aralık 2021 Cumartesi 12:15 am

Diyarbakır’da bir çocuk hastanesinde çalışırken KHK ile ihraç edilen Fatma Demirel, yaşadığı sıkıntılara dayanamadığı iddiası ile yaşamına son verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde çalışırken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Fatma Demirel, yaşadığı sıkıntılara dayanamadığı iddiası ile yaşamına kıydı. 48 yaşında olan Demirel’in bir de çocuğu bulunmaktaydı.

KHK İLE İŞTEN ÇIKARMA NEDİR?

16 Nisan 2017 referandumunun ardından geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum sağlanması amacıyla 703 sayılı kanun hükümde kararname yayımlanmıştı. Kararname ile başbakanlık ve mevcut bakanlıklar ile kamu, kurum ve kuruluşlarının teşkilatlarına son verilirken, kamu teşkilatı yeniden düzenlenmişti. Yeniden düzenlenen kamu teşkilatında birçok kişinin haklarında inceleme başlatılarak kamu hizmetlerindeki görevlerine son verilmişti. Daha sonra itiraz eden bazı vatandaşlar ise itirazları değerlendirildikten sonra işlerine dönme fırsatı yakalayabilmişti. Bakanlık tarafından incelemede bekleyen birçok KHK’lı kamu çalışanının olduğu bilinmekte.

Tufan devam ediyor! Bim’de tüm ürünlere zam geldi!