KGM deprem nedeniyle kapanan yolları ve alternatif güzergahları duyurdu

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 4:28 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 5:06 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bazı yollar kapandı. KGM, resmi sosyal medya hesabından kapalı yollar ve alternatif güzergahların yer aldığı bir harita yayınladı. Öte yandan yurttaşlar, arama kurtarma çalışmaları nedeniyle zorunlu olmadıkça araçlarını kullanmamaları için uyarıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük sarsıntının ardından çok sayıda bina yıkılırken, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Depremin ardından zorunda kalmadıkça araçların kullanılmaması gerektiği yönünde uyarılar yapılırken, Karayolları Genel Müdürlüğü deprem nedeniyle kapanan yolların haritasını yayınladı.

KGM’nin aktardığı bilgilere göre, TAG Otoyolu’nun Osmaniye-Gaziantep Batı Kavşağı’nda deprem nedeniyle otoyol gövdesinde oluşan hasardan dolayı yol ulaşıma kapatıldı. Bu kesimde sürücüler D-400 Devlet yoluna yönlendiriliyor.

AFAD’DAN ÖNEMLİ UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Deprem bölgesine sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçlarının ulaşımı ve çalışmaların aksamaması için yolları boş bırakın, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın.”

BOZDAĞ: TRAFİK YOĞUNLUĞU ARZU EDİLENİN ÜZERİNDE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise şunları söyledi: “Tabii vatandaşlarımızın bu süre içerisinde sağduyulu, soğuk kanlı olması, özellikle trafik ve diğer konularda yetkililerin uyarılarına hassasiyet göstermesinde çok büyük fayda vardır. Trafik yoğunluğu Diyarbakır’da maalesef arzu edilenin üstünde. Yolların ona göre geçişe elverişli bir şekilde olmasında fayda bulunmaktadır. Burada hassasiyet gösterilirse çok daha faydalı sonuçlara hep beraber katkıda bulunuruz.”

Deprem nedeniyle kapanan yollar ve alternatif güzergâhlara ilişkin Türkiye haritası şöyle:

Bakan Adil Karaismailoğlu depreme yakalandı