KESK’ten kurye Göçer’in ölümüyle ilgili açıklama! “Adaletin ayaklar altına alındığı gözler önüne serilmiştir”

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 5:50 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 6:08 pm

KESK, Fatih’te kuryeyi ezerek ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili olarak, “Takipçisi olacağız” mesajı yayımladı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

KESK’in açıklamasında şunlara yer verildi:

“Geçtiğimiz gün Yunus Emre Göçer’in, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından trafik kazasında öldürülmesi ve sonrasında katilin serbest bırakılıp yurt dışına kaçması adaletin ayaklar altına alındığını, hukukun iktidar erkine/güçlülere/sermaye sahiplerine farklı olarak işletildiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler bu hukuksuzluğu ve cezasızlık politikasını, 10 Ekim katliamında, faali meçhul cinayetlerde, Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da, Roboski’de, depremlerde hayatını kaybeden on binlerce yurttaşımızın akıbetinde, Cumartesi İnsanları’nda, barış annelerinde, Çorlu tren kazasında; maden ocaklarında, inşaatlarda, tarımda, fabrikalarda güvencesiz koşullarda çalıştırılan ve iş kazası denilerek iş cinayetlerinde öldürülen binlerce emekçinin davalarında yaşadık. Bu davaların aydınlatılmaması ne yazık ki yeni katliamlara yol vermekte, hukuk ortadan kalkmakta, adalet tesis edilememektedir. Emek, barış, demokrasi, adalet, hak ve özgürlükler mücadelesini sürdüren Konfederasyonumuz KESK bu katliamların/cinayetlerin failleri bulunup gerçek adalet sağlanıncaya kadar bu davanın takipçisi olacaktır.”

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun öldürdüğü kuryenin eşi: Polis işime karışmayın demiş

 

Kaynak: TELE1