Kerem Kınık’ın kızının karıştığı kazada yaralanan gencin annesi: Çocuğumun suçu ölmemesi miydi?

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 1:04 pm

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık‘ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir’in yaralanmasına neden olduğu Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan, “Bu kazada benim çocuğumun suçu ölmemesi miydi?” diye sordu.

İstanbul Beykoz’da 9 Temmuz tarihinde eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir, otomobille bir sokaktan ana caddeye çıkarken motosiklete çarpması sonucu, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Fatıma Zehra Kınık Demir’in karıştığı kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan konuştu.

Bilirkişi raporu ortaya çıktı! Ölümlü kazada ‘kusurum yok’ diyen Kerem Kınık’ın kızı yüzde 100 kusurlu

“YAŞIYOR DİYE ŞÜKREDERKEN VİCDANIM SIZILADI”

Anne İnan oğlunun yaşamasına şükrederken vicdanının sızladığını belirterek, “Selim’in babası aradı, kaza geçirdiğini yanındaki arkadaşının öldüğünü, Selim’in de ambulansta olduğunu söyledi. Ben hastaneye giderken oğlumu kaybettim düşüncesiyle hastaneye gittim. Hastaneye gittiğimde oğlum tedaviye alınmıştı. Tedaviden çıktığında gördüm. Açıkçası ben arkadaşı vefat ettiği için çocuğum yaşıyor diye çok büyük bir sevinç yaşayamadım. Çok kötü bir andı. Çocuğum yaşıyor diye şükrederken vicdanım sızladı. Akşam oğlum çocuk büro tarafından gözaltına alındı. Ertesi gün de adliyeye çıktık” diye konuştu.

” ‘KEŞKE BEN ÖLSEYDİM’ DEDİ”

Oğlu Yavuz Selim Öztürk’ün kazadan çok etkilendiğini belirten anne İnan, “Oğlum ilk etapta şoktaydı. Sonuçta çocuk 17 yaşında. Daha öncesinde herhangi bir savcı, hakim böyle bir durum yaşamışlığı yok. Benim oğlum, ‘yanımda biri vefat etti. Madem biri ölecekti keşke ben ölseydim’ dedi. Kötüydü durumu. Şu anda da pek iyi sayılmaz. Çok fazla konuşmuyor. Bu konuyla ilgili de konuşmuyor. Medyatik bir olay olduğu için sürekli gündemde bir şeyler karşısına çıkıyor. Etkileniyor haliyle. Çok iyi değil durumu şu anda” dedi.

“İLK ETAPTA TUTUKLANMALIYDI”

Fatıma Zehra Kınık Demir’in tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren anne şunları söyledi:

“Fatma Zehra Kınık, ilk etapta kesinlikle tutuklanmalıydı. Tabii hukuk yargı biliyor bunu ama, şöyle bir gerçek var, ben kendi çocuğumu da kaybetmiş olabilirdim. İkisi birden de vefat etmiş olabilirdi. Batın’ın annesi tarafından da olaya baktığımda ilk etapta tutuklanmalıydı. Tutuklansaydı ya da ifadelerinde direkt çocuklara suç atacak şekilde, yani ‘ehliyeti yoktu, kaskları yoktu, ekipmanları yoktu’ böyle bir ifade vermek yerine bir üzüntü mesajı şeklinde bir ifade olsaydı tutuklanmasa bile yine bu kadar etkilenmezdik. Tutuklanmaması gerçekten ben de kendi açımdan da çocuğum yaralı olabilir ama orada bir vefat var. Çocuğuma da bir şey olabilirdi. Bu konuda üzgünüz. İlk etapta tutuklanmasını isterdik.”

“YANIMA GELMEDİ”

“Kazadan sonra oğlum, Fatma Kınık’ın yanına geldiğini hatırlamıyor. Kaza sonrasında zaten o şokla, oğlum ayağa kalkamamış, sadece çok sayıda ambulansın beklediğini söylüyor. Batın vefat ettiği için haliyle onunla ilgilenilmiş. Tabii o bunun farkında değil arkadaşı ondan uzakta olduğu için. Ambulans beklediğini falan söylüyor. ‘Fatıma Zehra Kınık yanıma gelseydi hatırlardım. Gelmedi benim yanıma’ diyor”

“UMARIM KİMLİĞİNDEN BAĞIMSIZ YARGILANIR”

“Fatıma Zehra Kınık olmasaydı yargı süreci böyle işler miydi bunu ben çok düşünüyorum Çünkü taksirle olduğu zaman yani bu biraz yüzde 50, yüzde 50 bir durum. Umarım kimliğinden bağımsız yargılanır. Kimin kızı olduğu değil ya da kim olduğuyla değil kimliğinden bağımsız yargılanmasını istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz”

“YÜZDE YÜZ KUSURLU”

İnan, Fatıma Zehra Kınık’ın olay sonrası hazırlanan kaza tespit tutanağında yüzde 100 kusurlu bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Fatıma Zehra Kınık, savunmasında durduğunu, yol kontrollerini yaptığını, kendisine hızla gelen bir motosikletin çarptığı şeklinde bir ifade vermişti. Aynı zamanda da suçlayıcı bir ifadeydi. Oğlumun ehliyetinin olmadığını, kaskının olmadığını… Zaten bunu oğlum kendi ifadesinde de belirtti ‘kaskım yoktu’ diye. Fakat kazaya sebebiyet veren şeyin kaskla bir alakası yok. Ehliyeti var. Olmasa da ehliyeti yine kazaya sebebiyet veren şey ehliyetin olmaması değil. Ana yolda, kendi yolunda giderken tali yoldan çıkan aracın dikkatsiz davranması sonucu oluşan bir kaza bu. Bilemiyorum o an o ifadeyi kazayı öyle mi hatırlıyordu ya da o ifadeyi bir suçluluk psikolojisiyle mi verdi. Bu konuda çok tereddütlerim var. Çünkü tamamen suçlayıcı bir şekilde ifade verilmişti.”

KINIK, BATIN’IN AİLESİNİ ZİYARET ETMİŞ

İnan, yaşanan kazadan sonra Kınık ailesinden herhangi bir geçmiş olsun telefonu almadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Aynı şekilde Batın’ın ailesine de bir kere Fatıma Zehra Kınık gitmiş ama yanında kim vardı onu bilmiyorum. Onun sonrasında herhangi bir arama ya da herhangi bir görüşme teşebbüsünde bulunma olmamış. Batın’ın annesi de Kınık’ın verdiği ifadeden dolayı çok üzgün. Bu olay olduğunda ilk etapta karşı tarafa ya da herhangi birine kızmadık. Sadece olay herkes için çok zor bir durum. Bu durum keşke olmasaydı ama oldu. Herkes için çok zor.”

“OĞLUM ÖLSEYDİ NASIL BİR İFADE VERECEKTİ?”

Anne İnan, Fatıma Zehra Kınık Demir’in ifadesinde oğlu ve ölen arkadaşını suçlamasına çok üzüldüğünü söyleyerek:

“Çünkü ben hep şöyle diyorum; benim çocuğum 17 yaşında. 17 yaşındaki bir çocuk kaza nasıl olduysa o şekilde anlatma yetisine sahipse 27 yaşında genç bir insan da buna sahiptir diye düşünüyorum. Fatma Zehra Kınık ifadesinde direkt karşı tarafı suçlayıcı bir ifade vermiş. Bu kazada benim çocuğumun suçu ölmemesi miydi? O da ölseydi, onu da kaybetmiş olsaydık o zaman nasıl bir ifade verecekti? Gerçekten bunu çok merak ediyorum. 17 yaşındaki bir çocuk zaten böyle bir olay yaşamış; yanında arkadaşını kaybetmiş bunun travmasını yaşarken bir de üstüne bu şekilde yalan şeyle karşılaştığında ondu bu ne gibi yaralanmalara sebep olacak. Açıkçası ben bunu kendisinin düşünebilmesini isterdim.”

Kaynak: TELE1