Kerç Boğazı’nda iki gemi alev aldı:14 ölü… 31 mürettebattan 16’sı Türk… Kurtarılan 8 Türk’ün isimleri

Yayın tarihi: 21 Ocak 2019 Pazartesi 4:30 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2019 Salı 1:51 pm

Kerç Boğazı’nda iki gemi alev aldı, mürettabatın içinde Türkler de var. Yanan iki gemideki 14 mürettabatın hayatını kaybettiği, 12 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Kayıp olan 6 kişi de aranıyor. Kurtarılanların 8’i Türk. Türk denizcilerin isimleri: Ozan Güleç, Eren Köklü, Alper Boyyapan, Tolga Görgülü, Eralp Akat, Emre Şen, Ali Karaoğlu, Tamer Yankı.

Rusya Denizcilik Ajansı tarafından Rus medyasına yapılan açıklamada, iki geminin Kerç Boğazı’nda alev aldığı, gemilerden birinde ise patlama yaşandığı kaydedildi. Olayın yakıt transferi esnasında meydana geldiği bildirildi.

Gemilerden birinde 17 diğerinde ise 14 kişinin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, Tanzanya bayraklı gemilerde Türk ve Hintli mürettebatın olduğu aktarıldı.

Bakanlık, gemilerde bulunan 31 mürettabat içinde 16 Türk vatandaşının yanı sıra Hindistan vatandaşlarının olduğunu ve yangınla birlikte mürettabatın denize atladığını da ifade etti.

Yanan iki gemideki 14 mürettabatın hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise kurtarıldığı aktarıldı. Kayıp olan 6 kişi bile aranıyor. Cesedi bulunan kişilerin uyruğu hakkında henüz açıklama yapılmadı. Kurtarılanlar arasında 8 Türk olduğu bildirildi.

FACİADAN KURTULAN TÜRKLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Gemilerdeki 8 Türk denizcinin kurtarıldığı bildirildi. Türk denizcilerin isimleri:

Ozan Güleç, Eren Köklü, Alper Boyyapan, Tolga Görgülü, Eralp Akat, Emre Şen, Ali Karaoğlu, Tamer Yankı.