Biz Özgürüz Hareketi Derneği tarafından yapılan protestoda, salgın nedeniyle işleri durma noktasına gelen ve kepenk kapatan binlerce esnafı temsilen Kadıköy’de bir yazar kasa fırlatılıp, kırıldı. Grup adına konuşan Asrın Tok, “Halkın sağlığı için değil, iktidarın çıkarı için koyulan yasaklar sonucu kepenk kapatan on binlerce esnaf için; onları temsilen yazar kasa fırlatıp kırdık.” dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in önüne yazar kasa fırlatan Ahmet Çakmak, “Sayın başbakanım ben bir esnafım” ifadelerini kullanmış, yakın dönemde is AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında ‘yazar kasa’ yerine ‘daktilo’ kelimesini kullanarak “Ecevit döneminde olduğu gibi başbakanlığın önünde atılan daktilolar mı var?” şeklinde konuşmuştu. Biz Özgürüz Hareketi Derneği üyeleri ise Covid-19 yasakları nedeniyle işleri duraklatılan ancak devlet tarafından zararları finanse edilmeyen esnafları temsilen yazar kısa fırlatıp, kırdılar.

Grup adına konuşan Asrın Tok, “Halkın sağlığı için değil, iktidarın çıkarı için koyulan yasaklar sonucu kepenk kapatan on binlerce esnaf için; onları temsilen yazar kasa fırlatıp kırdık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de pandemiyle mücadele kapsamında uygulanan koronavirüs kısıtlamaları protesto edildi. Bir grup protestocu kısıtlamalarla ilgili açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

‘Hayat eve sığmıyor’ adı verilen ve keyfi yasaklamaları kabul etmeyen protesto eyleminde katılımcılar, ‘Yeter biz özgürüz’ yazılı dövizler taşıdı.