Kenya’da halk vergi düzenlemesine karşı meydanlara çıktı! Bir eylemci polisin attığı gaz bombasını içti

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 3:09 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 3:10 pm

Kenya’da polis, vergi artışı yasa tasarısına karşı yeniden sokaklara dökülen göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Bir eylemci polisin attığı gaz bombasını alarak içti.

Devlet Başkanı William Ruto’nun tepki çeken vergi artışı yasa tasarısını imzalamayarak değişiklikler yapılması için Parlamento’ya geri göndereceğini açıklamasının ardından protestocular ülke genelinde yeniden sokaklara döküldü. Protestocular, tasarının tamamen geri çekilmesi ve ekonomi politikalarının değiştirilmesi talebiyle eylem düzenledi. Başkent Nairobi’deki başkanlık sarayı ile parlamentoya giden yolları kapatan polis ve askerler, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Gösterilerde en az 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kenya’da vergi isyanı! Halk sokağa döküldü 1 ölü 200 yaralı

4 EYLEMCİ 2 POLİS YARALI

Sağlık görevlileri, tedavi gören yaralıları polisin müdahalesinden korumak için bariyer oluşturdu. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Migori bölgesinde yaşanan çatışmada 4 eylemci ile 2 polisin yaralandığı belirtildi.

GAZ BOMBASINI İÇTİ

Bir eylemci polisin attığı gaz bombasını yerden alarak içti. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kaynak: TELE1