Kentsel dönüşüm dediler, yıkım getirdiler: Evlerini boşaltmaları için 5 gün süre verildi

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 11:01 am - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 11:01 am

2014 yılından beri kentsel dönüşüm için bekleyen İETT Blokları sakinleri, yıkım kararıyla karşılaştı. Evlerini boşaltmak için 5 günlük süre verilen mahalleliler, dönüşüm olmadan yıkım olmasını istemediklerini belirtti.

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Blokları sakinlerinin kentsel dönüşüm süreci 2014 yılında başladı. Bir inşaat firması ile anlaşıldıktan sonra noter huzurunda bile imzaları atan mahalleli için tek eksik kat izinleri ve belediyeydi.

Binalarını test ettiren İ.E.T.T blokları sakinleri, evleri çürük çıktıktan sonra yıkım kararı çıkınca sokakta eylem yaptılar. ”Kendi iyi niyetimizle başlattığımız bu süreçte kendimiz mağdur olduk. Evimizden dışarı çıkmamızı istiyorlar nereye çıkalım bu kış ayında” dediler.

EVLERİNİ BOŞALTMALARI İÇİN BEŞ GÜN SÜRE VERİLDİ

90 yaşındaki Selim amca, ”yaşlı karım evde yatalak ben onu nasıl dışarı kapının önüne çıkarayım” dedi. Eğer 5 yıl önce yapılan anlaşma sonucunda kentsel dönüşüm başlasaydı şuanda yeni binalarına oturuyor olacaklardı. Hem kat iznine takıldılar, hemde firmaların rant beklentilerine takıldılar. O da yetmedi bir de devlete bağlı inşaat firmaları en az daire başı 100 bin tl isteyip öyle dönüşüm yapabiliriz dediler. Fakat kimsenin o kadar verebilecek parası yoktu.

28 şubat tarihine kadar süre verdildi. İnsanların evi boşaltılması istendi. İ.E.T.T blokları sakinleri evlerini boşaltmak istemiyor, kentsel dönüşüm istiyor.