Kenter Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösterecek

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 11:33 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 11:35 pm

Şişli’de bulunan Kenter Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösterecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ekim ayı 3. oturumu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında yapılan toplantıda, “Kenter Tiyatrosu”, “Formula-1” ve “Büyükçekmece’deki Albatros bölgesi”yle ilgili komisyon raporları oylamaya sunuldu.

Meclis’te, Şişli’de bulunan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nun Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetini sürdürmesi için İBB tarafından satın alınmasını içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yılın kasım ayında hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter’in cenazesine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kenter Tiyatrosu’nun İstanbul’a hediye etmek istediklerini söylemişti. Cenaze töreni sırasında konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kenter Tiyatrosu’nu yaşatmak sorumluluğumuzdur, vazifemizdir. Ailesiyle başlatmış olduğumuz sürecin sağlığına yetişmesini çok arzu ederdik. En hızlı şekliyle alkışlarınızın dinmeyeceği bir salonu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz. Elbette ki tüm maneviyatını koruyarak, ismine layık, özgün biçimiyle ilelebet var olacak teminatıyla İstanbul halkına hediye ediyoruz. Hem bizleri hem de yakın arkadaşlarının azmiyle sorumluluğumuzu yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”