Kendisini hedef gösteren Yeni Şafak’a Yurter Özcan’dan yanıt

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 12:43 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 12:43 pm

Cumhuriyet Halk Partisi ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Yeni Şafak’ın “CHP 14 Temmuz’da Pentagon’da” başlıklı haberine yanıt verdi.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Yeni Şafak’ın “CHP 14 Temmuz’da Pentagon’da” başlıklı haberine yanıt verdi.

Özcan’ın açıklaması şöyle:

Kamuoyunun dikkatine:

Yeni Şafak isimli gazetenin bugün manşetten beni hedef alması üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmayı gerekli görüyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bana 5 Ocak 2013’te verdiği yazılı talimat ile kurucusu olduğum CHP ABD Temsilciliği, ABD Adalet Bakanlığında akreditasyonu olan, FARA kanunları kapsamında lobicilik faaliyeti gösteren, yabancı bir siyasi parti misyonudur.

ABD’de yabancı siyasi parti misyonları ve lobicilik faaliyeti gösteren her kurum ABD kanunları gereği, 6 ayda bir faaliyet ve gelir/gider raporu verir. ABD Adalet Bakanlığı, ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Vergi Dairesi (IRS) denetimlerine tabiidir.

15 Temmuz darbe girişimi ile şahsımı ilişkindirmeye çalışan bu kötü niyetli ve asılsız haberin referans olarak gösterdiği toplantıların kaynağı bizzat ilgili mevzuatlar çerçevesinde, 6 ayda bir hazırladığımız, kamuoyuna açık faaliyet raporudur.

ABD’de bir çok kurumda görev devir teslimleri Haziran sonu, Temmuz başında olur. Ben de Temmuz ayında Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’da Türkiye masasına atanan yetkililer ile tanışmak için ziyaretlerde bulundum.

Bu kurumlarla AKP, T.C. Washington Büyükelçiliği ve diğer bir çok siyasi ve bürokrat görüşmeler yapar. Ben de görevimin önemli bir parçası olarak bu resmi görüşmeleri şeffaf bir şekilde sürdürmeye ve gerektiği zamanlarda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim.

Bu siyasi iktidarın kendi elleriyle büyütüp, her fırsatta Pennsylvania’ya gidip bizzat talimat aldığı ve 15 Temmuz’da kalkışmaya varacak şekilde devletin içine sızmasına izin verdiği FETO terör örgütünün günahlarının siyasi sorumlusu da bizzat AKP’dir.

Yeni Şafak’ın haberi: