Kendisini ateşe veren Ekici’nin oğlu: Arazinin tapu senedi var

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:41 pm

Muğla’da boş arazide sattığı mangal kömürü çuvallarını almasını isteyen zabıtaya kızıp, benzin dökerek yaşamına son veren Süleyman Ekici’nin oğlu Nuri Ekici, arazinin tapu senedinin olduğunu söyledi.

Muğla’da boş arazide kömür satarak geçimini sağlayan Süleyman Ekici isimli yurttaş, çuvallarını almasını isteyen zabıtaya kızarak benzin dökerek kendisini yaktı. Ekici’nin oğlu Nuri Ekici, “Bu arazi, Osman Tuğcu’dan kiralanmıştır. Arazinin tapu senedi var. Ayrıca vergi dairesi ve esnaf odasına kayıtlı işletmeyiz. Bu yaşananları aklım almıyor” dedi.

“BABAMI HERKES ‘KÖMÜRCÜ DAYI’ OLARAK BİLİR”

Nuri Ekici, söz konusu arazinin belediyeye ait olmadığını ifade etti. Kiracı olduklarını belirten Ekici, “Babamı ‘kömürcü dayı’ olarak tüm Marmaris bilir. Psikolojik sorunları ve problemleri yoktu. Marmaris’te 15 yıldır tüm restoran ve otellere mangal kömürü verir, herkes çok sever. Marmaris Belediyesi, bu arazinin kendilerine ait olduğunu söylemiş. Bu arazi, Osman Tuğcu’dan kiralanmıştır. Arazinin tapu senedi var. Ayrıca vergi dairesi ve esnaf odasına kayıtlı işletmeyiz. 10-15 gün önce babamı buradan çıkarmak için belediye zabıtaları ve imar yetkilileri geldi. Babam, belediye başkanı ve yardımcılarıyla görüşmek için gitti ama bir türlü görüşemedi. 25 ton kömürün durduğu yerden kaldırılmasını isteyen ekiplerden süre istemişti” ifadelerini kullandı.

Olay günü, babasıyla oturdukları sırada, zabıtanın araziye gitmesi için babasını aradığını söyleyen Ekici, Babam kendini yaktığı sırada zabıta ekiplerinin müdahale etmediği söyleniyor. Hala bu yaşananları aklım almıyor. Şimdi bana mangal kömürlerini buradan kaldır diyorlar. Ben kış günü 25 ton malı nereye kaldırayım ifadelerini kullandı.

“HERKES ÇOK SEVERDİ”

Nuri Ekici ve kız kardeşi Gizem Ekici yaşanan olayla ilgili belediye yetkilileri hakkında şikayetçi olacaklarını dile getirdi. Ekici’nin kendini ateşe verdiği sırada alevleri söndürmeye çalıştıklarını söyleyen komşusu Bilal Doksal ise, “Ekici, mangal kömürlerini taşımak için süre istedi. Zabıta ekipleri 3 gün daha süre verdiklerini söyleyince ‘süre yetmez’ diyerek öfkelendi. O anda ne olduysa bir anda yaşandı. Kendini yaktığında hemen suyu açıp alevleri söndürmeye çalıştık, elini yüzünü yıkadık. Çok üzücü bir olaydı. Herkes Ekici’yi çok severdi” diye konuştu.