Kenan Sofuoğlu’nun ’emir erim’ dediği danışman konuştu: İddia ediyorum…

Yayın tarihi: 29 Aralık 2018 Cumartesi 9:13 am - Güncelleme: 29 Aralık 2018 Cumartesi 9:13 am

Geçen günlerde üzerinde ‘senatör’ sıfatının yazdığı kartvizitler bastırmasıyla tartışma yaratan AKP milletvekili Kenan Sofuoğlu, bu kez de TBMM’deki odasında masaya ayaklarını uzatarak çektiği fotoğrafı paylaştı.  Fotoğrafta ayakları gözüken Sofuoğlu’nun karşısında duran iki kişiye de “Emir erlerim” dediği paylaşım tartışma yarattı. Danışman olduğu belirtilenlerden, Semih Bostanoğlu fotoğrafla ilgili olarak açıklama yaptı. Bostanoğlu, “O şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu. Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayri gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur” dedi.

Sofuoğlu paylaşımını kısa sürede kaldırdı. Çok sayıda tepkinin geldiği fotoğraflara, eleştiriler devam ediyor.

“Espri katmak amacıyla…”

Sofuoğlu, gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır. Tabi ki bunu kesinlikle doğru görmüyorum ancak lüzumsuz tartışmalara sebebiyet vermemek için bu paylaşımımı 4 dakika içerisinde kaldırdım. Yanlış anlama üzerinden gelen eleştirilerin başımın üstün de yeri var. Hususen yanlış anlama kastıyla gelen eleştirileri milletin vicdanına havale eder, saygılarımı sunarım.”

DANIŞMANDAN AÇIKLAMA

Sofuoğlu’nun danışmanı kişisel Facebbok hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak bir paylaşımda bulundu.

Bostanoğlu şunları söyledi:

“Meclis’teki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600 milletvekili içinden iddia ediyorum Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayri gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Meclis’te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur sırf bizler için. Bu arada o şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu.”

AKP’li ‘senatör’ Kenan Sofuoğlu’ndan tepki çeken paylaşım!