Mahkemeden Kemerköy için yürütmeyi durdurma kararı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2022 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 31 Ekim 2022 Pazartesi 12:55 pm

HAZAL GÜVEN TELE1

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen İstanbul’daki Göktürk Mahallesi’nin Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country’nin golf sahalarına, Emlak Konut GYO’nun 224 bin metrekarelik alana inşa edeceği proje için bugün iş makineleri girdi. Yeşil alana giriş yapılmaması için kepçeyi engellemek isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Mahkeme Kemerköy’deki inşaat için yürütmeyi durdurma kararı verdi

İstanbul Kemerköy’de Demirören Grubu’nun kredi borçları nedeniyle Ziraat Bankası’na verilen araziler Emlak Konut ile anlaşarak Özyazıcı İnşaat’a ihale edildi. Yurttaşların tepkisine rağmen sabah saatlerinde Kemer Country’nin golf sahalarında yapılması planlana villa konut inşaatı için iş makineleri alana girdi. Yurttaşlar inşaata karşı direnişe geçti.

TELE1 muhabiri Hazal Güven’in aktardıklarına göre yurttaşlar “Polisler Demirören’in tuzağına düşmeyin. Bizim yanımızda olun” diye çağırıda bulundu. TELE1 muhabiri Hazal Güven polis müdahalesinin çok sert olduğunu ve CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek’in yerde sürüklendiğini ifade etti.

Kemer Country için Demirören Grubu’na özel karar

“DEVLETTEN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Site sakinleri de giriş kapısında toplanarak iş makinelerinin girişine engel olmak istedi. Bunun üzerine sitenin girişi yerine cadde üzerindeki golf sahalarına açılan bir duvar yıkılarak iş makineleri polis koruması altında golf sahalarına sokuldu.

Site sakinleri polise “Yeşili devletten korumaya çalışıyoruz polis bize müdahale ediyor” diye tepki gösterdi. Bazı site sakinleri iş makinelerinin üzerine oturarak çalışmasına engel olmaya çalıştı. Bölgede gerginlik devam ediyor.

“HUKUKSUZLUĞA KARŞI DİRENİYORUZ”

Göktürk Yeşil Kalsın Grişimi inşaat tepki göstererek “Bizim hukuksal sürecimiz devam ederken Ziraat Bankası ve Emlak GYO, yeşil alanlarımızı yandaş müteahhitlere ihale etti. İhaleyi alan müteahhit şirket, Ziraat Bankası ve Emlak GYO yetkilileri davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koymaya çalışıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz” açıklaması yaptılar.

Mahkeme Kemerköy’deki inşaat için yürütmeyi durdurma kararı verdi

 

NE OLMUŞTU?

Demirören Grubu, Aydın Doğan’dan Doğan Medya’yı satın alabilmek için Ziraat Bankası’ndan çektiği kredileri ödeyememişti. Demirören kredi borcuna istinaden İstanbul’daki Göktürk Mahallesi’nin Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country Ziraat Bankası’na verilmişti. Ziraat Bankası ve Emlak GYO anlaşarak araziyi Özyağcı İnşaata ihale etmişti.

İmara açılan golf sahalarına konut ve villa olmak üzere 650 bağımsız birim inşa edilecek. Projede 91 adet villa, 33 adet konut bloğu yer alacak. 143 bin 586 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip projenin maliyeti 1.9 milyar TL olarak hesaplandı.

Emlak Konut, ihale ettiği “Eyüpsultan Göktürk 1. Etap Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için Özyazıcı İnşaat ile 19 Ekim 2022 tarihinde 1 milyar 550 milyon TL’lik sözleşme imzaladı. Eyüpsultan Göktürk 2. Etap Konut İnşaatı için de 24 Ekim’de de Cevahir Yapı Sanayi ile 2 milyar 295 milyon TL’lik sözleşme imzalandığını açıkladı.

SEDAT PEKER GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in de imara açılacağını söylediği araziler, 1 milyar 118 milyon 330 bin lira ve 300 milyon dolarlık kredi karşılığında ipotek ettirilmişti. Demirören kredi borcunu ödemeyince arazi Ziraat Bankası’na geçmişti.