Kemerköy’de nöbet sürüyor! “Emir komuta zincirinin tepesinde Cumhurbaşkanı var”

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 4:41 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 4:42 pm

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen İstanbul’daki Göktürk Mahallesi’nin Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country’nin golf sahalarına, Emlak Konut GYO’nun 224 bin metrekarelik alana inşa edeceği proje için iş makineleri polis eşliğinde girdi. Dün, iş makinelerini engellemek isteyen site sakinleri ve Göktürklüler, yeşil nöbetine bugün de devam ediyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen İstanbul Kemerburgaz’daki 224 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açtı. Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği ve kredi borcunu ödemediği için Ziraat Bankası’na devredilen araziye konut inşa edileceği belirtildi.

İnşa edileceği belirtilen konut projesine engel olmak isteyen Kemerköy Sitesi sakinleri, dün başlattıkları direniş eylemlerine bugün de devam ediyor.

Bölge sakini, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, “Kime gittiysek hep ‘Yukardan emir var’ deniyor. Emir komuta zincirinin tepesinde de Cumhurbaşkanı var. Ondan bunun durdurulması emri gelene kadar da direneceğiz. Yeşilimize çökenlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz” dedi.

Kemerköy Sitesi sakini Sırma Ataç ise iş makinalarının yeşil alanı kazmaya başlamasından yaklaşık yarım saat sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, buna çok sevindiklerini ancak 3 dakika duran iş makinalarının yeniden çalıştırıldığını belirterek, “Bu gördüğünüz yeşil alanlarda şu şekilde inşaat yapılması tamamen hukuksuz bildiğiniz gibi. Yıllardır devam eden, defalarca mahkemelerde zaten hukuksuz olduğu kanıtlanmış olan bir süreç. Hiç anlamadığımız apayrı bir yoldan bir izin oluşturarak, dün işte burada bütün bu site sakinlerinin, Göktürklülerin karşı koyma çabasına rağmen bir şekilde zorla girildi bu araziye. Vinçler çok hızlı bir şekilde işte gördüğünüz çukurları kazdı, yeşil alanı anında yok etmek için. Üç gün sonra geldiğimizde burada yeşil görmeyeceğiz” dedi.

Kemer Country için Demirören Grubu’na özel karar