Kemerinin içinden 60 santimetrelik kılıç çıktı: Bekçiler dondu kaldı!

Yayın tarihi: 19 Şubat 2022 Cumartesi 10:59 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 6:07 pm

Başakşehir’de, bekçilerin durdurduğu kişiye yapılan aramasında kemer şeklindeki kılıfın içinden 60 santimetrelik kılıç bulundu.

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çarşı ve mahalle bekçileri dün akşam saatlerinde Güvercintepe Mahallesi’nde, şüphelendikleri yabancı uyruklu bir kişiyi durdurdu. Üst araması yapan ekipler, kişinin üzerindeki kemeri çıkardı. Kemerin içinde 60 santimetre uzunluğunda kılıç çıktı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

KEMER KILIFLI KILIÇLAR ‘YENİ’ DEĞİL!

Başakşehir’de yaşanan kemer kılıflı kılıçların benzerleri geçtiğimiz senelerde de polis ekiplerinin aramalarına takılmıştı. İşte onlardan bazıları;

Yıl 2018… Bursa’da Suriyeli 3 kişi, kemer görünümlü 75 santimetrelik kılıçla tehdit ettikleri yine Suriye uyruklu H.S.’nin evinden 3 cep telefonu ile 500 lirayı almışlardı. Polisin yaptığı aramada şüphelilerin kaldıkları yerde 75 santimetrelik kılıçlar ele geçirilmişti.

Yıl 2020… Esenyurt’ta bekçilerin şüphelenip durdurduğu bir şahsın üzerinde, kemer görünümlü kılıfın içinden yine 60 santimlik bir kılıç çıktı.

ve yıl 2021.. Bu kez de Başakşehir’de durdurulan Suriye uyruklu bir kişinin üzerinde kemer kılıflı 60 santimetrelik kılıç yakalandı.

ÜMİT ÖZDAĞ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, duruma sosyal medya hesabından tepki göstererek şunları söyledi:

“İstanbul Başakşehir’de dün akşam yapılan kontroller sırasında Suriyeli şahsın belinden çıkan kemer şeklindeki kılıç! Bu kemer şeklindeki kılıçları kim, nerede üretiyor, nerede satılıyor, kaç adet satıldı, bunlarla kaç suç işlendi?”

UYUŞTURUCUYU İÇECEK KUTUSUNUN GİZLİ BÖLMESİNE SAKLAMIŞ

Esenler’de ise bekçiler, sokak üzerinde bir kişiyi durdurdu. Üst araması yapılan kişinin elindeki içecek kutusu, bekçilerin dikkatini çekti. Kutunun içinin boş olduğunu fark eden bekçiler, kutuyu kırarak, gizli bölmede bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi.

Otizmli çocuğun köpeği, bekçi tarafından silahla vuruldu!