Arzu Çerkezoğlu başkanlığındaki DİSK heyetinin İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i ziyaretine katledilen eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler'den tepki geldi.
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan’dan oluşan DİSK heyeti vergiye yönelik önerilerini sunmak üzere mecliste bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Heyetin ziyaret ettiği isimlerden birisi de İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’di. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, DİSK’in vergiye yönelik önerileri Akşener’e iletildi. Ziyaret DİSK’in sosyal medya hesabından da duyuruldu. Paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı ziyarete tepki gösterdi. Bir kullanıcı "DİSK'e yazıklar olsun" paylaşımında bulundu. Katledilen eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler de bu paylaşımını alıntılayarak "Ele geçirenlere diyelim, içim yanıyor..." diye yazdı. Türkler X hesabından da "DİSK 4 harf artık ve hala ekmeğini yiyip kullanıyorlar, ilk ziyaretlerinde de büyük tavır koydum.. Ben babamı öldüren katillerin cenazesine gidenlere suç duyurusunda bulunurken, bunlar ziyarette… Türkler kızı olarak bildireyim dedim…" mesajını paylaştı. https://twitter.com/diskinsesi/status/1696194742411813104?s=20KEMAL TÜRKLER CİNAYETİ
Eski DİSK Başkanı Kemal Türkler 22 Temmuz 1980'de de İstanbul Merter’deki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Cinayet zanlısı olarak, yedi TİP'linin öldürüldüğü Ankara Bahçelievler katliamının sorumlusu olan Ünal Osmanağaoğlu gösterildi. Bahçelievler katliamı davasında yedi kez idam cezasına çarptırılmıştı. 19 yıl boyunca firari olarak yakalanamadı. Osmanağaoğlu, 1999'da yakalanıp cezaevine konuldu. Cezası ise idamın kaldırılmasından sonra ömür boyu hapse çevrilmişti. Türkler'in öldürülmesiyle ilgili yargılanmaya başladı. Dava 26 yıl sürdü ve 1 Aralık 2010'da zaman aşımına uğradı. Önce beraat: Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Nisan 2003'te Türkler'i öldürmekten yargılanan Osmanağaoğlu hakkında beraat kararı vermiş, ancak Yargıtay, Mayıs 2005'te bu kararı "eksik soruşturma" gerekçesiyle bozmuştu. Mahkeme Yargıtay'a direniyor: Mahkeme, Yargıtay'ın kararına uymamış, hiçbir işlem yapmadan aynı kararda ısrar etmişti. Türkler ailesinin avukatları, 5 Şubat 2007'de kararı temyiz ederek yeniden Yargıtay'a taşımıştı. 29 yıl sonra dava sil baştan: Yargıtay, Ocak 2009'da, Osmanağaoğlu'nun eylem yerinin belirlenmesi, keşif yapılması, planlama aşamasında görev alması ve olay sırasında silahla ateş ederek, suça asli maddi fail olarak katıldığının anlaşıldığını yazarak mahkemenin kararını ikinci kez bozdu. Sanık ders çalışıyor: Sanık Osmanağaoğlu önce "hukuk fakültesindeki sınava çalışmak için", ardından da "ödeneksizlikten jandarma aracına benzin alınamadığı" gerekçeleriyle sanık Ünal Osmanağaoğlu iki ay boyunca mahkemeye getirilememişti. Sonuçta 1 Aralık 2010 tarihinde dava zamanaşımından düştü. Türkler’in avukatı Rasim Öz, dosyayı AİHM’e taşıdı ama Osmanağaoğlu 30 Haziran 2014'te geçirdiği bir kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti.
Muhabir: Bişar Arslan