Kemal Tamer: “Teknoloji tabanlı girişimlerin başarı şansını artırıyoruz”

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 7:33 am - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 2:25 pm

Türkiye’deki girişim ekosisteminde teknolojiye entegre iş modellerine sahip girişimlerin sayısı giderek artıyor. Girişim geliştirme ve yatırım platformu Tamer Capital’in Kurucusu Kemal Tamer, “Hem deneyimlerimizi hem de iş ağımızı, erken aşama tüm teknoloji girişimlerine sunarak başarı şanslarını yükseltiyoruz” dedi.

Ülkemizdeki girişim ekosistemi hızla büyürken, teknoloji odaklı iş modeline sahip girişimlerdeki artış dikkat çekiyor. Yeni girişimlerin çoğunun teknoloji tabanlı iş modellerine sahip olduğunu söyleyen Tamer Capital Kurucusu Kemal Tamer, “Dijitalin sunduğu avantajlar hem konum hem de zaman farkını ortadan kaldırıyor. Teknoloji tabanlı ve yenilikçi fikirlere adanmış girişimler, büyümenin önünün bu kadar açık olduğu bir çağda desteklenmeyi bekliyor. Girişim geliştirme ve yatırım platformu olarak kurduğumuz Tamer Capital’de, hem deneyimlerimizi hem de iş ağımızı teknoloji girişimleriyle buluşturarak başarı şanslarını yükseltiyoruz. Erken aşama girişimlerin hedeflerine ulaşmasına öncülük ediyoruz” dedi.

“Girişimcilerin fikirlerine yol arkadaşı oluyoruz”

Bir girişimi başarıyla hayata geçirmek için doğru yöntemlerin gerektiğinin altını çizen Kemal Tamer, “Girişimcilerin hayal kurması, bu hayalleri hedef haline getirmesi, hedeflerine ulaşmak için doğru stratejiyi belirlemesi ve taktiksel esneklikler gösterilmesi gerekiyor. Girişimlerini hayata geçirmek ve geliştirmek için bize başvuranları ise bu aşamadan sonra farklı bir süreç bekliyor. Her adım bir plan doğrultusunda atılıyor. Girişimin tam teşekküllü bir yapıya dönüşmesi için ivmesini her geçen gün artırması ve yer almak istediği sektörün dinamiklerini keşfedip fikirlerini sürekli olarak iyileştirmesi şart. Tamer Capital olarak yalnızca yatırım yapmakla kalmıyor, hayallerini hedefe, hedefini başarıya dönüştürmek için çalışan girişimcilerin hukuk, finans, yazılım gibi ihtiyaç duyduğu alanları tespit ederek mentorluk da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Girişimlerin eksik parçalarını tamamlıyoruz”

Yatırım yaptıkları girişimlerin hızlı bir büyüme kaydettiğini aktaran Tamer Capital Kurucusu Kemal Tamer, “Yatırım yaptığımız ve desteklediğimiz girişimler hızla büyürken, bazıları zaten kendi ivmesini kendi yakalıyor. Tamer Capital olarak ise bu noktada girişimlerin eksik kalan parçalarını tamamlıyor ve hedeflerine adanmış tüm girişimcilerin ihtiyaç duyduğu idari yönetim, kurumsallaşma ve girişimci reflekslerinin gelişmesine yardımcı oluyoruz. 2022’de hayallerini hayata geçirmek isteyen, global ölçekte gelişmeye açık girişimcilere kapımızı sonuna kadar açıyor ve hem maddi hem de iş ağı desteğimizle, teknoloji projelerini hayata geçirerek değer kazanmalarını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

“Teknoloji tabanlı her projeyi değerlendiriyoruz”

Girişimlerin dijital ekonomi çağına uyum sağlamasının önemli olduğunun altını çizen Kemal Tamer, şu bilgileri paylaştı: “Bir start-up olarak gayrimenkul ve finans sektörlerine sıra dışı çözümler üretmek için Tamer Group’un temellerini 2001 yılında attım. 20 yılı aşkın deneyimimi gençlere aktararak onları girişim geliştiriciye dönüştürüyorum. Tecrübemi Z kuşağına kopyalıyor, girişimlerin ufkunu büyütmesine destek oluyoruz. Çünkü iyi bir fikri ancak deneyimle harmanlayan girişimciler bir adım öne çıkıyor. Tamer Capital olarak biz de teknoloji tabanlı girişimleri destekleyerek başarı şansını artırıyoruz.”