Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatından TELE1’e özel açıklamalar: Alaattin Çakıcı’nın ceza alması için her şeyi yapacağız

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 10:48 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 10:48 pm

Dr. Sedef Kabaş, TELE1 programcısı Can Ataklı, TELE1 programcısı Mustafa Balbay ve Mehmet Ocaktan’ın bileşenleri olduğu Ufuk Ötesi’nin bu haftaki konukları; Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik oldu.

Çelik, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehditlerini değerlendirdi.

Adalet Bakanı daha birkaç gün önce Cumhuriyet savcıları cesur olmasından bahsetmişti. Onlara cesur olun demiştir ama onun altını doldurmamıştı ki; bize göre bu anlamda gerçekçi değildi zaten Adalet Bakanı’nın yapmış olduğu değerlendirme. Zira cesur olmaya çalışan savcılar yakın geçmişte de olmuştu. Uzak geçmişte zaten çok çok fazla olmuştu. Ama cesur olan savcılarla ilgili de çok net bir şekilde HSYK tarafından, HSK tarafından çok ciddi işlemler yapılmıştı. Soruşturmalar başlatıldı, sürülme işlemleri oldu. Dolayısıyla bu tür baskıların olduğu bir yerde siz nesnel davranışlar da bekleyemiyorsunuz” ifadelerini kullanan Çelik, “Biz bunu peşin bırakmayacağız. Yani ilgili Cumhuriyet savcısının nesnel davranıp davranmaması bizim açımızdan çok fazla önemi yok. Çünkü biz gereğini yapacağız, iddialıyız bu anlamda. Net olarak şunu söyleyebiliyorum; Alaattin Çakıcı, sayın Genel Başkanımıza yönelik olarak yapmış olduğu bu seviyesiz yaklaşımlarından, hakaretlerinden ve tehditlerinden kaynaklı ceza alacak diyorum. Bakın tekrar söylüyorum; Alaattin Çakıcı mutlak şekilde ceza alacak. Onun ceza alması için her şeyi yapacağız. Ceza almama şansı yok” dedi.

 

UFUK ÖTESİ’Nİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Erkan Baş: İktidar, muhalefetin Berat Albayrak hakkında söylediklerini üstü kapalı kabul etti

Can Ataklı: Tayyip Erdoğan niye böyle bir şeyi hayal etti, anlamıyorum