Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Alaattin Çakıcı’ya hapis cezası!

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 3:16 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 4:02 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit mektubu yazan mafya lideri Alaattin Çakıcı’ya hapis cezası verildi.

Alaattin Çakıcı’ya hakaret ve tehdit suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, kararı TELE 1’e değerlendirdi. “Çakıcı’ya yaptırımın önü açıldı” diyen Çelik, “Çakıcı’nın avukatlarının yargılamayı uzatmak için hastane raporu sunduğunu ve mazeret belirttiğini aktardı. Çelik’in mazerete itirazı ve mahkeme heyetinin itirazı kabul etmesi ile duruşma görüldü. Avukat Celal Çelik itirazı “yargılamayı uzatmak için bir hamle” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR YAPTIRIMIN ÖNÜ AÇILDI”

Çakıcı’ya verilen hapis cezası kararını olumlu karşıladıklarını ifade eden Çelik, “Çakıcı için yargılama sürecinin devamında ciddi bir yaptırım yolu açıldı” dedi. Çelik şunları söyledi:

“Her ne kadar cezanın iptali bizi tatmin etmemiş olsa da sonucu olumlu değerlendiriyoruz. Alaattin Çakıcı ile ilgili hiçbir iyi hal indirimi uygulanmadı. Paraya çevirme hükümleri uygulanmadı. Çakıcı bu zamana kadar şartlı salıverme hükümleriyle yargılanıyordu. Şimdi o koşullu serbest kalma şartları ortadan kalkmış oluyor. Dolayısıyla bu cezanın kesinleşmesi ile birlikte önceki cezalandırmaları da dahil edilerek yargılanacak. Ciddi bir yaptırım ile karşı karşıya kalmasının yol açılmış oldu.”

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2020 yılında yaptığı bir konuşmada hükümete seslenmiş, “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz?” diye sormuştu. Bunun üzerine Alaattin Çakıcı da sosyal medya hesabından bir mektup yayınlayarak, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın“ sözleriyle Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaretlerde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun suç duyurusunda bulunmasının ardından, Çakıcı hakkında iddianame düzenlenmişti.

Peker ile Çakıcı arasında aracılık eden isim ‘tape’lerden ortaya çıktı