Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Numan Kurtulmuş’a: Milletimizin karnı ucuz manipülasyonlara tok

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 5:44 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 5:44 pm

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi gerektiğini söylemediğini ifade ettiği TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, “Milletimizin karnı, bu tür ucuz manipülasyonlara tok” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) verdiği “hak ihlali” kararını Yargıtay’ın tanımaması nedeniyle tahliye edilemeyen tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında söylediği sözleri eleştirdi.

Numan Kurtulmuş’u Can Atalay’ın tahliye edilmesi gerektiğini söylememekle eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletimizin karnı, bu tür ucuz manipülasyonlara tok” dedi.

“MECLİS’İN ARKASINA SAKLANMAYIN”

Kurtulmuş’a “Meclis’in arkasına saklanmama” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş “TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir” demiş. Milletimizin karnı, bu tür ucuz manipülasyonlara tok… Sayın Kurtulmuş; TBMM, Hatay Milletvekili Can Atalay için görevini yaptı. Milletvekili olarak adı okundu, İnsan Hakları Komisyonuna üye olarak seçildi. Burada görevini yapmayan Meclis değil, Meclis Başkanı olarak sizsiniz. Milletin seçtiği Milletvekilinin hakkını koruyamayan, Adalet Bakanını arayıp da “Sizin sözde yargı kriziniz bizi ilgilendirmez, AYM son sözü söyledi, Can Atalay tahliye edilmeli” diyemeyen sizsiniz. Konuyu çarpıtıp Meclis’in arkasına saklanmayın, o makamın gereğini yerine getirin.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açacağı ofisten ilk kare