Sarıgül Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 2:00 am

CHP Lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül‘ü TDP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Sarıgül ‘en doğru aday’ diyerek Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı.

Seçime 38 gün kalırken CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu bugün de Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü Türkiye Değişim Partisi Merkezi’nde Mustafa Sarıgül ile görüştü. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ziyaret heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcıları, Gülizar Biçer Karaca, Gökçe Gökçen ve Muharrem Erkek de hazır bulundu. İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu Sarıgül’e teşekkür ederken, Sarıgül Muharrem İnce’ye göndermede bulunarak “Bugün armudun sapı, üzüm çöpü deme değil günü değildir. Bireysel konuşma değil toplumsal konuşma günüdür. 14 Mayıs’ta inşallah demokrasi kazansın” ifadesini kullandı.

‘HALİL İBRAHİM SOFRASINI BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ’

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin sorunlarını, deprem bölgesinin sorunlarını, siyasette bulunduğumuz noktayı kendisiyle ve arkadaşlarıyla görüştük. Güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Gerçekten de Türkiye’nin bir bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar havasını yakalamak zorundayız. Halil İbrahim sofrasını büyütmek zorundayız. Türkiye’de anneler, babalar, öğrenciler, gazeteciler, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük bir endişe duyuyorlar. Bu endişeyi ortadan kaldırmak lazım. Beraber, birlikte olmak lazım. Birlikte Türkiye’yi yeniden inşa etmek lazım, demokrasiyi getirmek lazım. Kadın – erkek eşitliğini sağlamak lazım. İnsanlar düşüncelerini açıkladılar diye sabahın köründe evleri basılmamalı. Biz demokrasiyi getireceksek o zaman siyaseten görevimizi yerine getirmiş olacağız. Bu ayrıntıları Sarıgül ve arkadaşlarıyla konuştuk, dertleştik. Güzel bir görüşme oldu. Sayın Sarıgül ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı şüphesi

SARIGÜL DESTEĞİNİ AÇIKLADI İNCE’YE GÖNDERME YAPTI 

Sarıgül ise Kılıçdaroğlu için ’13. cumhurbaşkanı’ ifadesini kullandı ve desteğini açıkladı: “Türkiye cumhuriyetinin inşallah 13’üncü cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Değişim Partisi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıyı arzu ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirecek en doğru aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. İnanıyorum ki Türkiyemiz’i raylarına oturtacak aday Kılıçdaroğlu’dur. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bugünler birleşme günü. Armudun sapı üzümün çöpü deme günü değil. Toplumsal konuşma günü. TDP olarak inşallah 13’üncü cumhurbaşkanımızı genel merkezde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, inançlara saygıda laiklik kazansın. İnşallah 13’üncü cumhurbaşkanımıza yolunuz açık olsun Allah’ım her zaman sizi korusun.”

TELE1’in Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre Sarıgül, CHP listelerinden Erzincan Milletvekili adayı olarak gösterilecek. Sarıgül, TELE1’in konuyla ilgili sorusunu yanıtsız bırakmıştı.

Görüşmeyle ilgili dün TELE1’den Engin Açar’a konuşan Sarıgül “Yarın sayın genel başkan, Cumhurbaşkanı adayımız şeref verecek. Bizim bir talebimiz yok. Tek amacımız demokratik parlomaneter sisteme geçmek” ifadelerini kullanmıştı.

AKP karışıyor: Bazı bakanlar aday olmak istemedi

Millet İttifakı’nda 4 parti seçime CHP listesinden girecek

Kılıçdaroğlu Sarıgül’ü ziyaret edecek