Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gül ve Davutoğlu yorumu

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2019 Perşembe 11:41 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2019 Perşembe 11:42 am

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul için verdiği iptal kararına gösterdiği tepkiyi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı.

Burada Cumhuriyet muhabiri Mahmut Lıcalı’nın sorularına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını da değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Bu kararı sağduyu sahibi olan herkesin vicdanında sorgulaması gerekiyor. Sanıyorum Sayın Gül de, Sayın Davutoğlu da bu sorgulamayı kendi vicdanlarında yaptılar ve bu kararı doğru bulmadılar”dedi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, sosyal medya hesabından “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız ‘367 Kararı’ karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız” açıklamasını yaparken, Davutoğlu da sosyal medya üzerinden “Türk siyasi hayatının ve demokrasisinin tüm eksiklerine rağmen en önemli gücü sandığın meşruiyetidir. Ülkemizi en zor zamanlardan, kritik eşiklerden çekip çıkaran milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradesi olmuştur. Siyasi geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır” açıklamasını yapmıştı.