Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gezi Direnişi paylaşımı! “Özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir”

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 11:16 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 11:35 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Gezi Direnişi’nin dokuzuncu yıl dönümü sebebiyle paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “Gezi direnişi, demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir” dedi.

Taksim Gezi Parkı‘ndaki ağaçları savunmak için başlayan ve ülke genelinde kitlesel protestoya dönüşerek milyonların sesini meydanlarda duyurduğu Gezi Direnişi’nin üzerinden dokuz yıl geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Direnişi’nin yıl dönümü  dolayısıyla Twittter hesabından videolu bir paylaşım yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda Gezi Direnişi’ne katılanların yanı sıra Gezi Direnişi Davası’nda 18 yıl hapis alan Avukat Can Atalay’ın konuşmasına yer verildi.

Videonun sonunda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Gezi Direnişi Davası’nda verilen cezalardan sonra yaptığı konuşmaya yer verildi. Davada 18 yıl hapis cezası alan Tayfun Kahraman’ın kızı  Vera ile vedalaşmasına vurgu yapan Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişler. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleri ile verdikleri kararlar değil. Talimatla aldığı kararlar. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nın bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskı istemiyoruz kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Doğayı koruyalım diyor gençler, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman tutuklandılar ve hapse gönderildiler. Vera’yı unutmayın. Vera babası hapse giderken babasını kucakladı ve öptü. Bizim hep beraber Vera’ya sözümüz var. Biz sevgili Vera’yı babası ile kucaklaştıracağız. Sözünü veriyoruz”

 

Gezi Direnişi’nin 9. yılı! Taksim’de polis müdahalesi