Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ersin Tatar’a geçmiş olsun mesajı

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 2:02 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 2:02 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, “Londra’da yapılan bu provokasyonu kınıyorum” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’da saldırı girişimine maruz kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve heyetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kıbrıs’ta barışa ve çözüme karşı Londra’da yapılan bu provokasyonu kınıyorum.”

NE OLMUŞTU?

Kıbrıs sorununa ilişkin konferans vermek için İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir grubun saldırı girişimine maruz kaldı.

Kings College’da konferansa giden Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenciler tarafından kesilmek istendi. Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında sloganlar attı.

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret edecek