Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘bağış’ affı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2019 Pazartesi 7:50 am - Güncelleme: 16 Aralık 2019 Pazartesi 7:50 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine sosyal medya hesabı üzerinden hakaret eden Abdulhamit Turhan adlı kişiyi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağış yapması karşılığında affetti.

Şüpheli Turhan, ÇYDD’ye 4 ortaöğretim öğrencisinin bir yıllık bursu karşılığında 5 bin 600 TL’lik bağışta bulundu. Bunun üzerine hakaret dosyası, uzlaşma ile sonuçlandı.

Tokat’ta yaşayan Abdulhamit Turhan adlı kişi, “Adalet Yürüyüşü” üzerinden Kılıçdaroğlu’nun Hindistan’ın simge isimlerinden Gandi’ye benzetilmesini eleştirirken, “Kılıçdaroğlu da Gandi gibi suikasta uğrayacak.

Çünkü onun dirisi para etmiyor. Son kullanma tarihi dolan Kılıçdaroğlu’nun ölüsünü kullanacaklar. Ölüsü üzerinden iç savaş başlatacaklar. Ve bu mal, üzerinde oynanan oyunun farkında bile değil” sözleriyle hakaret etti. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Turhan’ı Tokat Başsavcılığı’na şikâyet etti. Hakaret suçları, uzlaştırma kapsamında olduğu için dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi.

4 ÖĞRENCİ BURSU YATIRDI

Bu kapsamda atanan uzlaştırmacıya ifade veren Turhan, “Bir anlık dalgınlıkla bu paylaşımı yaptım. Daha sonra bunun doğru olmadığını düşünerek, hemen paylaşımı sildim. Yaptığım paylaşımdan dolayı çok pişmanım ve defalarca özür diliyorum” dedi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise şüphelinin ÇYDD’ye en az 4 öğrenci için bir yıllık burs ücretini yatırması halinde “şüpheli ile uzlaşmayı kabul edeceklerini” bildirdi.

Turhan, ÇYDD hesabına 5 bin 600 TL yatırdı. Uzlaştırmacı da “Taraflar arasında edimli uzlaşma sağlanmıştır” şeklinde rapor düzenleyerek, savcıya sundu.