Siyasi Liderlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 10:32 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 4:30 pm

Siyasi liderler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda 1 Mayıs Emek ve Danışma Bayramı‘nı kutladı.

Siyasi partilerin öncüleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: “UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işsizlik sorununa değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Saray iktidarının liyakatsiz kadroları ve uyguladığı yanlış politikaları nedeniyle, ülke olarak ciddi bir sosyoekonomik buhranı yaşıyoruz. İşsizliğe mahkum edilen milyonlarca emekçimizin ve ailelerin yaşadığı zorluklar, maalesef Saray ve şürekasının umurunda bile değil… 

Hiç umutsuzluğa kapılmayın, sözüm söz; üretimin arttığı, istihdamın sağlandığı, alın terinizin karşılığını alacağınız, örgütlü mücadelenizin desteklendiği ve 1Mayıs’ı meydanlarda coşkuyla kutlayacağımız bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Taksim’de 1 Mayıs! Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı

SAADET PARTİSİ LİDERİ TEMEL KARAMOLLAOĞLU: İNSANCA YAŞAMI TESİS EDECEĞİMİZ GÜNLER TEMENNİSİYLE…

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Alın terinin kıymetinin bilineceği, emeğin karşılığının eksiksiz verileceği, emekçilerimizin açlık sınırına mahkum edilmeyecekleri ve böylece çalışma hayatında “İnsanca Yaşam”ı tesis edeceğimiz günler temennisiyle; tüm işçilerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.” ifadeleriyle 1 Mayıs’ı kutladı.

 

DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN: 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Döktüğü alın ve akıl teriyle hayata tutunan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.” notunu paylaştı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PELVİN BULDAN: MEYDANLAR BİZİM OLACAK

HDP’li Buldan, 1 Mayıs’ı “Savaşsız, sömürüsüz, eşit, özgür, adaletli ve onurlu bir yaşamı mutlaka kuracağız. Mücadelede birleşerek değiştireceğiz! Meydanlar bizim, umut bizim, emek bizim, gelecek de bizim olacak! Tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum!” sözleriyle kutladı.

 

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: Emeğin, emekçinin ve dayanışmanın bayramı #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: Alın terinin, emeğin, dayanışmanın günüdür 1 Mayıs. Başta mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.