Kemal Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum, bu düzeni değiştireceğiz

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 8:34 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 8:34 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde video paylaşarak “Bütün feryatları duyuyorum. Söz veriyorum bu düzeni değiştireceğiz.” dedi.

Sakarya Hendek’te 7 işçinin hayatını kaybettiği ve 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlama davasının ilk duruşması bugün görüldü. Dava 15 Mart’a ertelenirken patlamada kardeşi Sabattin Tepeçınar’ı kaybeden abla Hatun Tepeçınar, duruşma sonrası Sakarya Adalet Sarayı önünde “Parası olan 3 gün yatıp çıkmayacak. Bu devletin milletiyim, konuşacağım” diyerek tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceden AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu rektör olarak atamasına tepki göstererek “Kayyum rektör istemiyoruz” dediler.

“FERYATLARI DİNLEDİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da akşam saatlerinde bir video geldi. Kılıçdaroğlu, “Feryatlarını, çığlıklarını dinledim. Adalet, hak, hukuk istiyorlar, bu memlekette huzur içinde yaşamak istiyorlar. İstanbul’daki öğrencilerin feyadını duydum. Onlar da hak, hukuk, adalet, okumak istiyorlar” dedi.

“BU ÜLKEDE FAKİR FUKARANIN HAKKI YOK MU?”

Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Herkese sözüm var. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi, adaleti, hukuku getireceğiz. Feryatlar artık son bulmalı. Bu ülkede feryat, açlık, yoksulluk olmamalı. Mahkemeler sadece ve sadece adalet dağıtmalı. Yoksulun hakkını, hukukunu savunmak bizim görevimiz. Bizim namus borcumuz. Bu ülkede fakir, fukaranın hakkı yok mu? Sadece parası olanların mı hakkı var? Herkesin hakkını hukukunu savunacağız. Bu düzeni değiştireceğiz” diye konuştu.

“BU SORUNLARI ÇÖZMEK BOYNUMUN BORCU”

Türkiye’deki yurttaşların seslerini duyduğunu vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bütün çığlıkları biliyorum. Annelerin de esnafın da öğrencilerin de üniversitedeki hocalarında… Bütün bu sorunları çözeceğiz. Bu sorunları çözmek benim boynumun borcu. Ben bunu yapacağım. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkeye gerçek anlamda adaleti hep beraber getireceğiz” dedi.