Kılıçdaroğlu duyurdu! AKP – MHP’nin reddettiği öneriyi CHP’li belediyeler uygulamaya başladı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:10 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:32 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte paylaştığı videoda CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verdiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte evinin mutfağından çektiği bir videoyu paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz” notuyla paylaştığı videoda parti olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere okullarda ücretsiz bir öğün yemek verilmesi önerisinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.

Yaşanan ekonomik durumu “ekonomik terör” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere bir öğün yemek verme uygulaması başlattığını söyledi.

“EKONOMİK TERÖR”

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şu ifadelerle başladı:

“Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez. Bir ekonomik şiddetle karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa zulüm olur. Tüm ülke işlemediğimiz bir suçun cezasını çekiyor gibiyiz. Ekonomik terördür bu. Ancak bu yoksulluk terörün en kötüsü, çocuk yoksulluğu. İşte bu. Bambaşka bir seviye. Evlatlarımızın bir kısmı yarı aç yarı tok yatağa giriyor. Öğretmenlerle konuşuyorum. Bazı çocuklarımızın okula götürdüğü beslenme çantalarında kuru ekmek ve su var. Vallahi bu var. Su ve ekmek. Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı beslenme saatinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. Anne ve babaları veresiye yazdırıp çocuklarına peynir ekmek alıyor. Bir şey yapmak zorundayız. Bakın bu yoksulluğun zıddı zenginlik değil. Bu yoksulluğun zıddı adalet. Bu çocuklara verilmeyen o adalet. Yol arkadaşlarıma söyledim Meclis’te bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza beslenme saatinde örneğin çocuklarımıza ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim dedik ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Allah aşkına aç çocuk nasıl bir siyaset kavgası olabilir aklım almıyor. Reddetmek için ellerini kaldırdılar. Bu milleti ne hale getirdiler? En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi Hanım ve Ben haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konudan.”

“HER TÜRLÜ AÇGÖZLÜLÜĞE GANİ GANİ PARA VAR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Selvi Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

“Evet gerçekten de bu konuyu hem evde konuşuyoruz hem de sokakta her gittiğimiz yerde karşılaşıyoruz bununla. İnsanlar şikayetçi, çocuklar şikayetçi. Annelerin, babaların çocukların beslenme çantalarına bir şey koyacak paraları yok. Gerçekten de öyle ama başka türlü her türlü açgözlülüğe gani gani para var. Biz de evlat sahibiyiz. Gerçekten de utanıyoruz. Utanmakla kalmıyoruz üzülüyoruz. İçimiz acıyor yani bu yaşananlar karşısında. Türkiye’de yoksulluk çok karmaşık bir konu olabilir ama bir çocuğun beslenmesi bu kadar karmaşık bir konu olmamalı.”

“KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOK”

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan sonra yeniden söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, iş insanlarına ve halka destek çağrısı yaparak başlattıkları uygulamayı duyurdu.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“İktidara gelir gelmez bu ülkenin güzel evlatlarına, tüm çocuklarımıza okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz. Ancak şu an durum acil. Bekleyecek bir günümüz bile yok. Selvi Hanım ve ben düşündük taşındık, hemen bir çözüme ihtiyacımız var dedik. Beylikdüzü, İzmit, Çankaya, Safranbolu gibi belediyelerimiz çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdiler. İhtiyaç sahibi çocuklarımız arkadaşlarından geri kalmayacak şekilde beslenme çantalarına ulaşıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Kurumlara, iş insanlarına, herkese çağrımdır: Belediyelerimize lütfen bu konuda destek verin. Sevgili halkımız paylaşamadığımız bir şey gerçekten bizim olmayacak. Ne diyor Barış Manço? Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası. Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgası. Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna, kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok. Gelin hep birlikte yardım edelim bu yavrularımıza. İktidara gelmemize şunun şurasında altı -yedi aylık bir zaman kaldı. Ancak çocuklarımızın kaybedecekleri bir günü bile yok. O yüzden biz başlıyoruz.”