Kemal Kılıçdaroğlu: Bu Bakanı Zaytung kadrosuna alın

Yayın tarihi: 5 Şubat 2019 Salı 10:54 am - Güncelleme: 5 Şubat 2019 Salı 12:42 pm

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “7 yıldır tek başına Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarı hep beraber sorgulamamız gerekiyor. Sarayda oturup şikayet etmek ne zamandan beri gelenek haline geldi?” Şikayet etmek vatandaşın görevidir, sen çözüm makamısın kimi kime şikayet ediyorsun. Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor, bu vatandaş muhalefette şikayet ediyor.” dedi

Kılıçdaroğlu , konuşmasına başlamadan önce  CHP’de göreve başlayanların rozetini taktı. “Batman İli Sason İlçesinden Cuma Uçar bundan sonra siyasetini CHP çatısı altında gerçekleştirecek. Yaşar Okuyan da siyasi birikimini bundan sonra CHP çatısı altında aktarmaya devam edecek.” dendi.

Rozetin takılmasının ardından Okuyan şunları dile getirdi:

“Ülkenin bu zor gününde bir araya gelme zorunluluğu açıkken bir araya gelmek için CHP’ye kaydımı yaptırmış oluyorum. 40 yıl öncesinde kalmış sağ-sol çekişmelerini, o günün içerisindeki olayları istismar ederek, yeniden bir sağ sol olayı gibi belli merkezlerden iktidar ve onun tabi destekçisi durumundaki bir kişinin gayretleriyle 40 sene öncesindeki olayları kaşıma durumundalar. Sol sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır. Artık bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Onun için arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Atatürk’ün partisine geldik.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Havuz medyasının bir yerden aldığı talimatlarla başlıklar attığını da biliyorum. Bizim görevimiz bunların karşısında dimdik durmaktır. Biz geçmişe değil geçmişten ders çıkarıp geleceğe bakacağız.

-En adaletsiz vergi enflasyon vergisidir. Mutfakta yangın çıkmasını sağlayan vergi enflasyon vergisidir. Pek çok sorun enflasyondan kaynaklıdır. Ne diyorlardı? Enflasyon tek haneli rakamlara inecek diyorlardı. 2004’teki rakamı yakaladılar. Eskiden o kalabalık pazarlarda tek tük insanlar geziyor.

 

MUTFAKTAKİ ENFLASYON YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE’

AKP’li kardeşlerime sesleniyorum. Her yetkiyi verdiniz yetmedi. Bana yetki verin tek adam olayım her şey düşecek dedi; verdiniz yine yetmedi. Kalkmış şimdi esnafı, çiftçiyi suçluyor. Sanki bunlar uyuşturucu satıyormuş gibi baskın yapıyorlar.
Değerli arkadaşlarım ne oldu da bu zamlar geldi? Bakın bir yıllık değişimi veriyorum size. Bir yılda ne oldu? -Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi? Bir yıllık değişimi veriyorum. Kuru soğan artış artış %231. Biberde artış %155, patlıcan %124 bu mutfakta yangın var derken bunu kast ediyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? %26 soğandaki artış %233.

‘SANKİ ÜLKEYİ JAPONLAR YÖNETİYOR’

Asgari ücret yüzde 26 artıyor mutfaktaki enflasyon yüzde 100’ün üstünde. Oy vermek için sandığa giden her vatandaş düşünecek. Herkesin sorumluluğu var. 17 yıldır tek başına Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarı hep beraber sorgulamamız gerekiyor. Sarayda oturup şikayet etmek ne zamandan beri gelenek haline geldi?”  Şikayet etmek vatandaşın görevidir, sen çözüm makamısın kimi kime şikayet ediyorsun. Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor, bu vatandaş muhalefette şikayet ediyor.

Önce hal yasasını değiştirdiler, düşen hiçbir şey yok. Fiyatlar yüksek ithalat yapmamız lazım fiyatlar düşer dediler bunu da yaptılar fiyatlar yine düşmedi. Tarım Bakanı çıktı, et yemeyin oy yiyin dedi bu sefer de otun fiyatı çıktı. Sonra kuru soğan depolarına baskın yaptılar her yeri denetlediler.  Bir gelecek ufku olmayan bir grup Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Ama Türkiye savruluyor. Türkiye’yi yönetenler bir grup tefeci inanın onların kararı ile ülkede kararlar alınıyor.

AK Parti iktidarı döneminde tefecilere ödenen para 446 milyar 800 milyon lira… Hangi iktidar 16 yılda bu kadar faiz ödemiştir. Bütün paralar buraya gidiyor. Türkiye’yi yönetme güçlerini kaybettiler.  Milyonlarca kişi açlık sınırına bağlı maaş alacak.

BAKANI ZAYTUNG KADROSUNA ALIN

Önce hal yasasını değiştirdiler, düşen hiçbir şey yok. Fiyatlar yüksek ithalat yapmamız lazım fiyatlar düşer dediler bunu da yaptılar fiyatlar yine düşmedi. Tarım Bakanı çıktı, et yemeyin oy yiyin dedi bu sefer de otun fiyatı çıktı. Sonra kuru soğan depolarına baskın yaptılar her yeri denetlediler.  Bir gelecek ufku olmayan bir grup Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Ama Türkiye savruluyor. Türkiye’yi yönetenler bir grup tefeci inanın onların kararı ile ülkede kararlar alınıyor. Tarım Bakanı çıktı et yemeyin ot yiyin dedi. Otun fiyatı arttı. Bu Tarım ve Orman Bakanı’nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum.

AKP iktidarı döneminde tefecilere ödenen para 446 milyar 800 milyon lira… Hangi iktidar 16 yılda bu kadar faiz ödemiştir. Bütün paralar buraya gidiyor. Türkiye’yi yönetme güçlerini kaybettiler.  Milyonlarca kişi açlık sınırına bağlı maaş alacak. AKP iktidarları döneminde tefecilere ödenen para yani faiz 446 milyar TL. Bu sadece yurt içindeki tefecilere ödenen para. Bu faiz bir avuç insana gidiyor. Bir avuç insan için 81 milyon insan çalışıyor. Türkiye’yi yönetemiyorlar. Yönetme güçlerini kaybettiler.

Elektriğe zam, doğalgaza zam, köprü geçişlerine zam, otoyollara zam, her şeye zam. Sonra dönüp esnafı suçlayacaksınız, sanayiciyi suçlayacaksınız, berberi manavı suçlayacaksınız. Zamları yapan kendileri. Bütün zamları onlar yapıyorlar, fiyat artışlarını da şikayet ediyorlar. Bütün bunlar olurken, en büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul’a 76 gökdelen diktiler. 76 gökdelenin yandaşlarına sağladığı rant 240 milyar lira. Bunun için her şey. Bir avuç insana sağlanan rant yüzünden her şey pahalı.

Israrla Türkiye üretmelidir dedik ama Türkiye’yi tüketen Türkiye haline getirdiler. 14.5 milyar lira destek verdiler. Ama 5 bitkisel ürünün ithalatına 29 milyar lira. Bütün tarıma verdikleri destek 14.5 milyar lira. Ekmek, ister fakir ister zengin olalım temel gıda maddesi. Uzun süredir zam yaptırmıyorlar tehdit ediyorlar. Geçen gün bana geldiler bize zam yaptırmıyorlar bunu dile getirin ama bizim ismimizi vermeyin yoksa bizi mahvederler.

Yaklaşık 170 ilacın piyasada bulunmadığını söylemiştim. Bugün piyasada bulunmayan ilaç sayısı 170’ten 417’ye çıktı.”

“STADYUMDA KURA ÇEKİMİ YAPTILAR”

İşsizlik sorunu… Bir ülkede milyonlarca insan işsizse o ülkede huzur olmaz. 32 kişi alınacak işe binlerce kişi başvuru yapılıyor. 2 bin kişi alınacak işe 8 bin kişi başvuru yapıyor. 300 kişi alınacak 3 bin kişi başvuru yapıyor. 500 kişi alınacak işe 4000 kişi başvuruyor. Stadyumda kura çekimi yapılıyor. Şanlıurfa’da, AKP’ye silme oy veren bir şehirde. 17 yıldır yönetiyorlar. Bütün fabrikaları sattılar. Bitlis’in sigara fabrikasından başladılar. Tarlada üretmedik, fabrikada üretmedik. Türkiye bu hale geldi. Şamar gibi tweet atıyorlar sonra. Ekonomiyi mahvedeceğiz diyorlar Trump’a çıkıp hiçbir şey diyemiyorlar. Papazı vereceksin dediler emredersiniz dediler.

İHLASZEDE AÇIKLAMASI

68 bin İhlaszede’nin 400 milyon dolarlık alacağı 9 ay sonra buhar olacak. CHP’nin İhlaszedeler için hazırladığı kanun teklifi ve araştırma önergesi Meclis gündemine geliyor.
Zaman aşımının kıskacındaki İhlaszede’nin gözü Meclis’te. Partisinin grup toplantısında bu konuya değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “70 bin kişinin hortumlandığı bir Türkiye’den bahsediyoruz Kim izin verdi dönemin hükümetleri. İhlaszedeler tam 18 yıldır uğraşıyorlar. 70 bin kişiden söz ediyoruz. 2000 yılında BDDK dedi ki İhlas Finans’ı kapatıyoruz. Gerekçe hortumculuk…” dedi.

Mücahit Ören’in ABD’ye kaçtığını ve oranın vatandaşı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu “Sana kim sahip çıkıyor CHP. Neden mazlumlardan yana olduğumuz için.” dedi. Kılıçdaroğlu İhlaszedelerin sorunun çözülmesi için çağrı yaptı.

“MİT ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIYOR”

Bugün geldiğimiz bir noktada parti devletiyle karşı karşıyayız. Sabah Gazetesi’nde bir yazar kardeşimiz yazmıştı. Yazıda AKP’nin il ve ilçe adaylarının değerlendirilmesi için MİT yetkililer MASAK’la birlikte çalışıyorlar. MİT Erdoğan’a çalışıyor yani. Bunu sordum ama tık yok.”

HERKES HAPSE ATILDI BİR TEK ONA DOKUNULMUYOR

FETÖ terör örgütünün bir numaralı siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır demiştim aynen devam. Dava açsın ispat edeceğim demiştim. Dava açıldı ama ispat hakkı verilmedi. Ben size çok tipik bir örnek vereceğim. Önce Eren Erdem ile başlayayayım. 222 gündür tek kişilik hücrede kalıyor. Adalet orucu tutuyor. Osman Kavala da niye içeride kimse bilmiyor. Gazeteciler, yazarlar, avukatlar, askeri öğrenciler var içeride. Pek çok masum içeride.

Bir kişi var. FETÖ’nün mali ayağında, eğitim ayağında, medya ayağında, sivil toplum ayağında görevli. Adı ne? Fettah Tamince. On binlerce kişi tutuklandı. Apartman ödentilerini Bank Asya’ya yatırdı diye memuriyetten atılanlar oldu. Beyefendiye hiçbir şey yapılmıyor.”

Fettah Tamince dönemin Zaman gazetesinin bir kısmını satın alıyor ve Bank Asya’ya binlerce lira yatırıyor. Garibanı yakalayıp hapse atıyorsun, 17-25’ten sonra Zaman gazetesinin yüzde 10’unu alıp para aktarıyorsun bu adama kimse dokunmuyor. Fettah Tamince 15 Temmuz darbesinden sonra Gevher Sultan Vakfı’nın da aralarınd olduğu çok sayıda örgütün yöneticisi. Kimse dokunmuyor

Fettah Tamince hakkında Emniyet’in raporu var. Tık yok. MASAK’ın raporları var, birşey yapılıyor mu hayır!

MASAK Raporlarında bu Tosun’un örgüt elebaşlarına para gönderdiğine dair ifadeler var, dokunulmuyor. Garibanlar hapiste, askeri öğrenciler hapiste bu beyefendiye dokunan yok.
Polis raporlarına göre Fettah Tamince Pensilvan’ya gidiyor. 17-25 Aralık sonrasında ziyarete gidiyor. Soruyorlar niçin gittin, kimlerle gittin diye “Kimsenin adını hatırlamıyorum” diyor, gittim pişman değilim diyor.

Fettah Tamince’nin koruyan kim, dokunulmazlığı kim sağlıyor. Bank Asya’ya 5 lira yatırdı diye insanları memuriyetten atıyor. Kim koruyor bu adamı kim! Bunun avukatlığını yapanlarla Erdoğan’ın avukatlığını yapanlar aynı kişiler mi? bu avukatlar güçlerini nereden alıyorlar? Tamince’nin gücü nereden geliyor. Bu adamın özelliği ne?

Bu avukatlar yargıda çete oluşumunu sağlayan avukatlar mıdır? 27 Ocak 2019 Tamince Antalya’da belediye başkan adaylarının toplantısında protokol masasında oturuyor. Üstelik İçişleri Bakanı’nın arkasında.