Kemal Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ya çağrı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 1:42 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 5:57 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yerel seçimlerden sonra ilk toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun al bayrağın altında yaşamaktan onur duyan tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz.Martın sonu bahar olacak demiştik, neden öyle demiştik? Bahar hepimizin özlemle beklediği bir mevsimdir. Kışın atmosferinden kurtulmak, baharı yaşamak hepimizin en büyük arzusundan biridir. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun.

Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana’ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin’e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya’ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor.

YSK’YA ÇAĞRI

Hukuktan yana tavır takındı YSK’de görev yapan yargıçlar yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor ve bunlar her ortamda hukukun üstünlüğü savunmak siyasi basakılara göğüs germek zorundadırlar. YSK’nin bu süreci bir an sonlandırması ve İmamoğlu’nu İBB Başkanı ilan etmesi gerekir.

YSK daha önce verdiği kararların içtihatlarına uyacak. YSK seçimde kaybedenlerin ürettikleri yasadışı gerekçeleri reddetmelidir.

Bu seçimler eşit koşullarda olmadı. Bütün medya onların ellerindeydi. Bütün billboard’lar onların ellerindeydi. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin ferasetine inanıyorum dedim. Bizi en ağır idlle suçladılar. Aklın, mantığın alamayacağı suçlamalarla karşı karşıya kaldık.