Kılıçdaroğlu ‘Bay Kemal’i sahiplendi

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 10:49 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:28 pm

‘Milletin Sesi Kılıçdaroğlu’ Mitingi’nde “Sen kim, Bay Kemal olmak kim.” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabının kişisel bilgiler bölümüne “Bay Kemal” ifadesini koydu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirdiği Milletin Sesi Mitingi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu için kullandığı ‘Bay Kemal’ ifadesi üzerinden konuşmuş ve ” Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin önünde diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için Körfez ülkelerine el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal olmak kim.” demişti.

Kılıçdaroğlu Milletin Sesi Mitingi’nden seslendi: Sakın ola belli kişilerin tahrikine kapılmayın

“BAY KEMAL” İFADESİNİ EKLEDİ

Miting sonrasında kendisine ait resmi sosyal medya hesabında değişiklik yapan Kemal Kılıçdaroğlu kişisel bilgiler kısmına ‘Bay Kemal’ ifadesini ekledi. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değişiklik kısa sürede dikkat çekti

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

Milletin Sesi Mitingi’nde konuşan Kılıçdaroğlu ‘Bay Kemal’ ifadelerini şu sölerinde kullanmıştı:

Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin önünde diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için Körfez ülkelerine el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal olmak kim.

“KUL HAKKI YİYENLERİN HESABINI SORACAĞIZ”

Soygunu da bitireceğiz. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Beş – altı yerden maaş alma dönemini bitireceğiz. Devlet saydam olmak zorundadır. Bay Kemal’in felsefesi, iktidar olduğunda halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmesidir.

Paralar 5’li çetelere gidiyor. Bunlar ile aramı düzeltmeye çalışıyorlar. Neden? Olur da Kılıçdaroğlu iktidar olduğunda bize hesap sormasın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını hukukunu korumak, Bay Kemal’in görevidir. Beşli çete değil, isterse on beşli çete olsun. Asla ve asla devletin soyulmasına izin vermeyeceğim.

“O PARAYI SÖKE SÖKE ALACAĞIM”

Yol yapıyorsun, köprü yapıyorsun, kaça yaptın? Ticari sır. Yahu parayı ben veriyorum ne ticari sırrı? Parayı ben vereceğim o zengin olacak. Yapıyor 2 milyar liraya, gelir desteği veriyorsun 30 milyar lira. Ben buna sessiz kalacağım. Olur da Bay Kemal iktidar olur, sözleşmeyi İngiliz mahkemelerinde görülür diyor. İster İngiliz, ister Japon, ister Amerikan mahkemelerine götür, o parayı söke söke alacağım. O paraların tümünü ülkeye getireceğim.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN PARTİDİR”

Sözüm söz, Bay Kemal, Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına götürecektir. Yapamadılar, korkuyorlar. Neden korkuyorsun kardeşim? Hiçbir güç bize geri adım attıramaz. Cumhuıriyet Halk Partisi avukat bürolarında kurulan bir parti değildir, Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulan partidir.