Kemal Kılıçdaroğlu: Adaleti de getireceğiz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:35 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:35 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da çok sayıda vatandaşın katıldığı katıldığı  iftara katıldı. Kılıçdaroğlu, “Barışa, hakka, hukuka ihtiyacımız var; ama adalete de ihtiyacımız var. Adaleti de getireceğiz. Hiç kimsenin hakkını, hukukunu bir başkasının gasp etmesini istemeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent’te kapalı semt pazarında düzenlediği ve çok sayıda Yenimahalleli yurttaşın da iftarını yaptığı programa katıldı. İftarda ilahiler söylendi, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İftara, Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’ın yanı sıra CHP Ankara milletvekilleri, CHP Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, gençlik kolları yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Yurttaşlar, iftarı beklerken Kılıçdaroğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

“KUCAKLAŞMAYI ARZU EDİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, orucun açılmasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Ramazan ayının bereket getirmesini temenni eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Öncelikle tuttuğumuz oruç; ettiğimiz dualar kabul olması dileklerimi sizlere ifade etmek isterim. Az önce Belediye Başkanımız konuştu. Ramazan’ın ne kadar önemli bir ay olduğunu ifade etti. Barışa, sevgiye, dostluğa, kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bir aydayız. Biliyorum, sorunlarımız var. Bu sorunların tamamını aşacağız. Kendimize, dostluğumuza, kardeşliğimize güveneceğiz. Bütün sorunları aşacağız, bundan emin olmanızı isterim. Barışa, hakka, hukuka ihtiyacımız var; ama adalete de ihtiyacımız var. Adaleti de getireceğiz. Hiç kimsenin hakkını, hukukunu bir başkasının gasp etmesini istemeyeceğiz. Buna engel olacağız. Her evde bereketin, huzurun olmasını, kucaklaşmayı arzu ediyoruz.”

“KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, Batıkentli yurttaşlara, “Hepimiz güzel bir ülkeyi özlüyoruz, huzur içinde, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Bunu bizler gerçekleştireceğiz inşallah” dedi.

“YENİDEN BAŞLADIK”

İftar sonrası Fethi Yaşar, Batıkent halkına; “Ramazan’da kin, nefret, ayrıştırma yoktur; birlikte, dayanışma vardır. Geçen sene maalesef pandemi dolasıyla yapamadık. Bu sene yeniden başladık” dedi.

“YILGINLIĞA YER YOK”

Dayanışma vurgusu yapan Yaşar, “Bu ülkede kardeşçe yaşayacağız. Yılgınlığa gerek yok” mesajı verdi.