Kedileri besleyen hayvanseverler darp edildi

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 11:10 am

Maltepe’de kedi ve köpekleri besleyen hayvanseverler çevredeki esnaf tarafndan darp edildiğini söyledi.

İddiaya göre, Feyzullah Mahallesi’nde Özgür ve Damla Batan çifti ve hayvanseverler kedi besledikleri gerekçesiyle Maltepe Belediyesi’ne şikayet edildi. Şikayet üzerine belediye ekipleri 30 Temmuz’da hayvanseverlerin sokağa yerleştirdiği kedi kulübelerini kaldırdı. Kulübelerin kaldırılması üzerine Batan çifti hayvanseverlerle toplanarak sokağa gitti. Kedilerden dolayı rahatsızlık yaşadıklarını belirten esnaflar ve sokak sakinleri hayvanseverlerle tartışmaya başladı.

KEDİLERDEN RAHATSIZ OLDULAR

Esnaf ve sokak sakinleri tarafından darbedildiklerini ifade eden Damla Batan, “Hayvanları besleyen bir gönüllüyüm. Kedilerin kulübelerinin atılacağını öğrendim. Eşimle birlikte gelerek bakmak istedik. Esnafla konuşurken birdenbire saldırıya uğradık. Hayvanları koruyup onları beslediğimiz için işçilerinden biri bizi darbetti. Bahaneleri de kedilerden rahatsız oluyorlarmış” dedi.

BİTİ BAHANE ETTİLER

Sokak sakinlerinin ve esnafların kedilerde pire olduğu gerekçesiyle rahatsız olduklarını söyleyen Batan, “Bu kediler 5-6 senedir burada. Kedilerin burada olmasından bazı insanlar şikayetçi. Kedileri düzenli beslediğim için ben ve eşim darbedildik. Bana saldıranları tanımıyorum. Barınaklar kalktı. Mahallede bir arkadaşımız başka kulübe getirdi” ifadelerini kullandı.

Hayvanseverler öldürülen 5 köpek için toplandı