Kebapçılarda porsiyon dönemi bitti

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 11:25 am - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 11:25 am

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, esnafı ziyaret etti. Bir kebapçı, porsiyon döneminin artık bittiğini söyleyerek vatandaşın daha uygun fiyatlı olması nedeniyle dürüme yöneldiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı, dün İzmir 1’inci bölgede çalışmalarına devam etti.  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ile birlikte esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Sorunlarını anlatan Kebapçı Ali Özbay, “Şu soğandan mümkünse bizi kurtarın. Şu elimdeki soğan 15 lira. İkinci olarak bir de adalet istiyoruz adalet artık gelsin. Bu BAĞ-KUR’lulara bu zulüm yeter. 23 yıldır BAĞKUR’umu yatırıyorum. Burada çalışan emekli oldu ben olamadım. Kurtarın bizi bu dertten tek çaremiz sizsiniz, Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“KARNIM DOYSUN YETER”

Özbay, şunları anlattı:

“Adana kebap dürümünü geçen yıl 25 liradan satıyorduk şimdi 50 TL oldu. O da biz ucuz satıyoruz. Geçen yıla oranla biz daha güzel para kazanıyorduk. Gün geçtikçe artık geriye gidiyoruz. Adam geliyor burada porsiyon yiyecek ama porsiyon yemiyor dürüm yiyor. Dürüm daha avantajlı ‘karnım doysun yeter’ diyor. Biz eskiden porsiyon satardık porsiyon dönemi bitti”

TÜİK enflasyonu yarıya düşürdü