Keanu Reeves NFT dünyasına giriş yaptı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 2:49 pm

Keanu Reeves, NFT konusunda sanatçılara yardımcı olmayı hedefleyen bir vakfa danışman olarak hizmet verecek.

Özellikle The Matrix serisindeki Neo rolüyle hafızalara kazınan başarılı oyuncu Keanu Reeves, dijital dünyayla oldukça içli dışlı bir isim. Neo karakteriyle siber dünyanın en akılda kalıcı karakterlerinden birine imza atan Reeves, son dönemde Cyberpunk 2077 oyununda bir karakter olarak karşımıza çıkarak bu dünyadaki varlığını sürdürmüştü. Görünüşe bakılırsa Reeves, önümüzdeki dönemde de bu dünyanın, eli kulağında olan MetaVerse’ün de parçası olacak.

Daha önce NFTler konusunda çok da pozitif konuşmayan Keanue Reeves, bu konuda tutumunu değiştirmiş görünüyor. Reeves ve partneri Alexandra Grant, NFT’ye ve MetaVerse’teki dijital sanatlara odaklanan Futureverse Foundation adlı bir vakfa danışmanlık yapacak.

Keanu Reeves, NFT

 

Futureverse Foundation, başlıca amacının sanatçılara eserlerini NFT olarak dijital dünyaya aktarıp ya da doğrudan bu dünya için yaratıp MetaVerse’te satmalarına yardımcı olmak olduğunu söylüyor. Vakfın bunu nasıl yapmayı planladığı ise şimdilik net bir şekilde açıklanmadı. Ancak görünen o ki Futureverse Foundation’ın yol haritasını belirlemesinde Reeves ve Grant’in de payı olacak. Çift vakfa danışmanlık yaparak NFT ve MetaVerse konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dair görüşlerini paylaşacak.

Reeves bu işbirliğiyle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak partneri Alexandra Grant, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Futureverse Foundation’ın bir önerme olduğunu düşünüyorum. Eğer kültürel ticaret için yeni bir ekonomi yaratma fırsatımız varsa bunu nasıl yaparız? Sanat dünyası, Hollywood ve teknoloji dünyası arasında ortaklık hepimiz için üzerinde düşünülmesi gereken yeni bir şey.”

Görünüşe bakılırsa Keanu Reeves NFT konusunda görüşünü tam olarak değiştirmemiş fakat en azından bunu yapmanın daha iyi bir yolu olabileceği konusunda ikna olmuş ve bunu gerçekleştirebilmek için kendisi de bu dünyaya dahil olma kararı almış.

Apple AR gözlüğü 2024’te çıkabilir