Kazdağları’ndaki yangın kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2021 Salı 9:29 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2021 Salı 12:28 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kazdağları’nda dün sabah başlayan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları’nın üst kısmında bulunan vadide dün sabah saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları’nın üst kısmında bulunan vadide dün sabah saat 09.18’de henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Orman yangınına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, alevlerin ilerlemesini önledi.

Yangına gün boyu 4 yangın söndürme uçağı ve 17 helikopter katıldı. Yangın, yaklaşık 50 hektar alanda etkili oldu. Saat 20.00 sıralarında ise havanın kararması nedeniyle hava müdahalesi sonlandırıldı. Dozer ve iş makineleri tarafından açılan yoldan bölgeye ulaşan 47 arazöz ile 250’den fazla orman işçisinin yangına müdahalesi sabaha kadar sürdü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ise helikopterler ile yangına hava müdahalesi yeniden başladı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sarp arazideki vadide başlayan yangına en hızlı şekilde müdahale ettiklerini belirten Şıldak, “Böyle ulaşımın zor olduğu sarp bölgelerde helikopter ve uçak müdahalesi çok önemli. 18 dakikada ilk helikopter söndürme faaliyeti gerçekleşmiş oldu” dedi.

Kazdağları’nın, Türkiye’nin en değerli orman alanlarından biri olduğuna dikkati çeken Şıldak, şöyle devam etti: “Bazı basın yayın organlarında yangının iki ayrı noktada başladığı ifade edildi. Bu, gerçeği yansıtmıyor. Yangın şu anda bulunduğu tek noktada başladı. İlimizde 2021 yılı içinde 60 orman yangını meydana geldi. Temmuzun başından itibaren ise 24 yangınımız oldu, bunlar büyümeden söndürüldü. Milli park alanı içindeki yangının da başarılı bir çalışmayla söndürüleceğini söylemek istiyorum. Herhangi bir sıkıntı yok, burada bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar ve gereken bütün müdahaleler en üst seviyede gerçekleştiriliyor.”

Vali Hasan Şıldak, yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmanın, jandarma ve orman idarelerince titizlikle sürdürüldüğü bilgisini paylaştı. Ellerinden geleni fazlasıyla ortaya koyarak iyi bir koordinasyonla söndürme faaliyetinden sonuç almayı umduklarını dile getiren Şıldak, “Kara ekipleri bölgeye ulaştı, arazözlerden hortum çekildi. Etkili bir müdahale ile büyümeden Allah’ın yardımıyla söndüreceğiz inşallah” diye konuştu.

PAKDEMİRLİ: YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Balıkesir Edremit yangını bugün saat 11.30 itibariyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kazdağları’nda orman yangını