Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs anması

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba 3:03 pm

1 Mayıs 1977’de katledilenler Kazancı Yokuşu’nda karanfillere anıldı.

1977 1 Mayıs’ın hayatını kaybeden 35 kişi Taksim Meydanı’ndaki Kazancı Yokuşu’nda 78’liler Girişimi’nin çağrısıyla anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Aleviler Derneği (DAD), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Yeşil Sol Parti’nin katıldığı anmada “1 Mayıs 1977 katliamında yaşam hakları ellerinden alınan 35 insanımıza adalet” yazılı pankart açıldı.

Katledilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlanılan anmada örgütler adına ortak açıklamayı 78’liler Girişimi’nden İsmail Ağan okudu.

Anmada konuşan 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can da aradan 44 yıl geçmesine rağmen 1 Mayıs Katliamı’nı gerçekleştirenlerin yargılanmadığını vurgulayarak adalet boşluğunun hala doldurulmadığını söyledi.

TKH DA KAZANCI YOKUŞU’NDAYDI

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de 1 Mayıs 1977’de katledilenleri anmak için Kazancı Yokuşu’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de şunları söyledi:

“1977 1 Mayısında katledilen canlarımızın anısına dikilen bu heykelin karşısında bir kez daha söz veriyoruz. Boşuna katledilmediniz yoldaşlar, bayrağınız düşünceniz yerde kalmadı. Pandemiyle birlikte ne kadar haklı olduğunuz, eşit ve özgür bir dünya isteğinin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Pandemi, kapitalizmin maskesini düşürdü. Pandemiyle de biz mücadele edeceğiz, sosyalist bir ülkeyi mutlaka kuracağız. Yaşasın 1 Mayıs!”