Kazada 8 kişi ölmüştü! Otobüs firması sektörden çekilmiyor

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 1:48 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 1:48 pm

Kars’ta, 8 kişinin ölümüne, 22 kişinin de yaralanmasına neden olan kazanın ardından yolcu sektöründen çekileceğini açıklayan Turgut Reis Group kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Bursa’dan Kars’a giden Turgut Reis firmasına ait yolcu otobüsü, 30 Temmuz günü Sarıkamış ilçesinde 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada, 8 kişi hayatını kaybederken 22 kişi de yaralandı.

Turgut Reis Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, kazanın ardından yaptığı açıklamada, otobüs işletmesini kapatma kararı aldıklarını belirtmiş, “Bu elim kazadan dolayı 27 yıldır Kars halkına hizmet veren Turgutreis Otobüs İşletmesi’nin faaliyetlerini yönetim kurulu kararıyla 20 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla kapatma kararı aldık” açıklamasını yaptı.

KARARDAN VAZGEÇİLDİ

Şirket yeni bir açıklama yaparak karardan vazgeçildiğini duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Reis, “Binlerce hemşehrimizin bizlere destek olduğu ve ricada bulunduğu bu durum karşısında kayıtsız kalamazdık. Biz de yönetim kurulu kararıyla ‘kapatma’ kararını geri çektik” ifadelerini kullandı.

Kars’ta yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı! 8 ölü, 22 yaralı