Kaza yapan kız arkadaşını bırakıp kaçtı, geri dönüp kazayı yeni duymuş gibi davrandı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 11:48 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 11:48 am

Isparta’da ehliyeti olmayan Şule E. isimli kadının kullandığı otomobil, 2 metre yükseklikten bir evin bahçesine düştü. Şule E.’yi otomobilde bırakıp kaçan, yaklaşık yarım saat sonra geri dönüp, kazayı duyup gelmiş gibi davranan Merdan Y.’nin yalanını, görgü tanıklarının ifadesi ortaya çıkardı.

Kaza, gece yarısı sıralarında Yedişehitler Mahallesi’nde meydana geldi. Şule E., ana cadde üzerinden sokağa dönüş yaparken fren yerine gaza basınca kullandığı 34 SA 2298 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü kaybetti. Otomobil, 2 metre yükseklikten yolun sağındaki evin bahçesine düştü. Gürültüyü duyup evlerinden çıkan vatandaşlar, sürücü Şule E. ile yanındaki erkek arkadaşı Merdan Y.’yi otomobilden çıkardı. Merdan Y. uzaklaşırken, adrese çağrılan sağlık ekipleri, yaralı Şule E.’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürdü.

Kısa süre sonra geri dönen, kazayı haber alıp gelmiş gibi davranan Merdan Y.’nin yalanı, görgü tanıklarının ifadesi sonrası ortaya çıktı. Merdan Y.’nin alkollü olduğu, bu nedenle otomobili sürücü belgesi olmayan Şule E.’ye verdiği, kazadan sonra da ceza yememek için uzaklaştığı üzerinde duruluyor. Merdan Y. ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürülürken, bahçeye uçan otomobil ise vinç yardımıyla çıkarıldı.