Kaz Dağları’nı katleden şirketten ramazan kolisi hamlesi

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 12:28 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 2:05 pm

Kanadalı ortağı ile Kazdağları’nı talan edip doğa katliamı yapan Doğu Biga Madencilik, ruhsatı yenilenmediği halde bölgeyi terk etmediği gibi yöre halkına ramazan kolisi yardımına başladı. Sosyal medya hesabından yardımı duyuran Doğu Biga Madencilik’e tepki yağdı. Yurttaşlar altıncı şirketlere bir kez daha “Defol” dedi.

Doğa harikası Kaz Dağları’nda kaydedilen bu görüntüler tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Ülkenin vicdanlı insanları 2019 yaz aylarından beri orman yağmasına karşı tek yürek oldu.

İşletme ruhsatı yenilenmediği halde altıncı şirketler Doğu Biga ve Alamos Gold maden sahasını bugüne dek terk etmedi. su ve vicdan nöberçileri de Kazdağları’nı koruma amaçlı sahada nöbete devam etti.

Ramazan ayının başlaması ile Doğu Biga Madencilik sosyal medya hesaplarından ‘dayanışma ve yardımlaşma’ amaçlı olduğunu bildirdiği erzak kolilerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak yörenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını açıkladı.

Yurttaşlar altıncı ve doğa katliamcısı şirkete tepki yanıtları verdi. “Paketleriniz yaptığınızın bedeli olamaz, olamayacak” diyen yurttaşlar altıcı şirketlerin maden sahasını terk etmesini istedi, “Neden hala buradasınız?’” diye sordu.