Kaz Dağları’nda orman katliamı yapan şirket küçülmeye gidiyor!

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 5:01 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2019 Salı 5:01 pm

Kaz Dağları’nda altın madeni arama çalışmaları kapsamında on binlerce ağacı kesmesiyle gündeme gelen Kanadalı Alamos Gold şirketi, bugün yaptığı yazılı açıklama ile 200 işçiyi işten çıkaracağını açıkladı.

 

Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketinin sözcüsü Çağın Şen, 13 Ekim’de süresi biten ve şu ana kadar yenilenmeyen ruhsat ve şirketin faaliyetleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.Türkiye’deki iştiraki olan Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, ruhsat yenileme sürecinin etkisi olarak istihdam ettikleri 200 kişiyi işten çıkaracağı açıklandı. Şirket Sözcüsü Çağın Şen’in yaptığı yazılı açıklamada; “Gecikme nedeniyle Kirazlı altın projesinde istihdam edilen 200’den fazla kişi, yapılacak işgücü azaltımı duyurusundan etkilenecektir” ifadeleri kullanıldı.

FAALİYETLER ERTELENMİŞTİ

Şirketin daha önceki yaptığı açıklamada, 13 Ekim’de dolan inşaat ruhsatı için uzatma başvurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Ancak Maden ve Petrol İşler Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı uzatma talebi kabul edilen şirketler listesinde Alamos Gold ve iştiraki Doğu Biga şirketi kendilerine yer bulamamıştı. Bunun üzerine şirket madencilik faaliyetlerini ertelediklerini açıklamıştı. Çevre ve Şehircilik Başkanı Murat Kurum da maden şirketi hakkında yaptığı açıklamada ruhsat sürecini durduklarını söylemişti.