Kayyumun ‘duvar resmi’ ihalesi AKP’li isme gitti

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 2:01 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı 2:02 pm

Yerel seçimlerde HDP’nin kazandığı ancak daha sonra kayyum atanan Batman Belediyesi’nin ‘duvar resmi’ ihalesi AKP’den milletvekili aday adayı olan Mekan Görük’e verildi.

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi dikkatleri çeken bir ihaleye imza attı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Vali Hulusi Şahin yönetimindeki Batman Belediyesi, 24 Mart tarihinde ’20 Adet Kolona, 2 Adet Büyük Duvara Resim Ve Boyama Hizmeti Alım İşi’ adı altında bir ihale düzenledi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ihaleye iki kişi katıldı ancak sadece 155 bin 200 TL teklif veren Mekan Görük’ün teklifinin geçerli sayıldığı açıklanarak, 26 Mart’ta da sözleşme imzalandığı bildirildi.

Ayrıca, binlerce liralık ‘duvar boyama ihalesi’, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

YEREL SEÇİMLERDEADAY ADAYI OLMUŞ

Kayyumun binlerce liralık ihale verdiği Mekan Görük’ün 2018 yılındaki genel seçimlerde AKP’den Batman Milletvekili aday adayı olduğu açığa çıktı. Öte yandan AKP’li Görük’ün sosyal medya hesabında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Julide Sarıeroğlu gibi çok sayıda AKP’liyle fotoğrafı bulunuyor.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde HDP’nin yüzde 66.03 oy oranıyla kazandığı Batman Belediyesi’ne geçen yıl mart ayında İçişleri Bakanlığı tarafından Batman Valisi kayyum olarak atanmıştı.