Kayyumla yönetilen belediye tepki çeken ihaleyi iptal etti

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 10:20 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 10:24 am

Kayyumla yönetilen Batman Belediyesi, belediyeye ait Batman Park’ı ve arsasını, aralarında AKP İl Başkanı Akif Gür’ün de yönetim kurulunda bulunduğu Golden Park AŞ’ye vermişti. Batman Belediyesi’nin en büyük gayrimenkulü olan Batman Park AVM’nin satışı iptal edildi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Batman Belediyesi, belediyeye ait şehrin en gözde yerinde bulunan ve yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Batman Park ve arsasını 150 milyon TL bedelle, AKP İl Başkanı Akif Gür’ün de yönetiminde bulunduğu Golden Park AŞ’ye vermişti. Değerinin altında verildiği iddiasıyla tepkilere neden olan Batman Park AVM arsası ihalesinin iptal edildiği duyuruldu.

KAYYUM BELEDİYE İHALEYİ İPTAL ETTİ

Batman Belediyesi tarafından ihaleye ilişkin sosyal medyadan yapılan açıklamada, “23.05.2022’de gerçekleştirilen Batman Park AVM Arsası Satış İhalesi, yapılan değerlendirme sonucunda iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

“SAYIN VALİ SANIRIM FİYATI DÜŞÜK GÖRDÜ”

İhalenin iptal edilmesini doğru bir karar olduğunu belirten CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, “Sayın Vali fiyatı sanırım düşük gördü. Zaten STK’lar ve siyasi partilerin hepsi bu işe karşı çıktı ve satılmaması gerektiğini söylediler. Sayın Valide o şekilde uygun gördü ve ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal kararını olumlu karşılıyorum umarım ileri günlerde yapılacak ihalenin şeffaf bir şekilde yapılarak Batman kamuoyunda herhangi bir şüphe bırakılmaz” ifadelerini kullandı.

Yeni atanan vali, genel sekreteri görevden aldı yerine kayyumu atadı!