Kayyum rektöre zararsız akademisyen

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 9:01 am - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 9:01 am

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan yazısında, Boğaziçi’ne kurulması kararlaştırılan Hukuk ve İletişim Fakülteleri’ni köşesine taşıdı. Saymaz bu kararın kayyum rektör Melih Bulu’ya çalışma alanı yaratmak amacıyla alındığını belirtti.

Saymaz, toplumsal olaylarda terör sopasına sığınan yandaş medyaya da yer verdiği yazısında “Türkiye Gazetesi’ne göre, “kargaşadan iştahı kabaran PKK ve bileşeni terör örgütleri” Suriye’nin Rimeylan bölgesinde toplanarak, “yeni bir Gezi devşirmek için” yurdumuza militan sevk etme kararı almış! Halep ve Lübnan hava güzergahını kullanacaklarmış. Herhalde sınırı zeplinle geçecekler” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi’ne kurulması kararlaştırılan Hukuk ve İletişim Fakülteleri’nde değinen Saymaz, Hukuk Fakültesine Burhan Kuzu, İletişim Fakültesi’ne de Kadir Mısıroğlu’nun adının verilmesini beklediğini alaycı bir dille ifade etti.

Saymaz, Boğaziçi’ne kurulması kararlaştırılan bu fakültelerin amacının Melih Bulu’ya çalışma alanı açmak olarak değerlendirerek, “Rektör yardımcılığı için teklif götürdüğü 14 öğretim üyesinden ret yanıtı alan partili rektör Melih Bulu’ya çalışma ekibi kurmak, yandaş ve yetersiz akademisyenlere ise sınavla giremeyecekleri Boğaziçi’nde kadro açmak” ifadelerinde bulundu. 

İşte İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü: 

 

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi’ne Hukuk ve İletişim Fakültesi açılması kararı alındı.

Sebebi açık…

Rektör yardımcılığı için teklif götürdüğü 14 öğretim üyesinden ret yanıtı alan partili rektör Melih Bulu’ya çalışma ekibi kurmak, yandaş ve yetersiz akademisyenlere ise sınavla giremeyecekleri Boğaziçi’nde kadro açmak.

Yoksa Türkiye’de, hukukçu ve gazeteci eksikliği çekilmiyor.

Eksiği çekilen hukuktur, bağımsız yargıdır.

Eksiği çekilen özgür ve tarafsız basındır.

Çünkü bu ikisinin de canına okundu.

AK Parti, adaletten söz edince, yeni adliye binalarını ve cezaevi ‘yatırımını’ anlıyor.

Sağlıktan söz edince, bir avuç müteahhitte 10-20 yıllık borçla ve Hazine garantileriyle inşa ettirilmiş şehir hastanelerini anlıyor.

Akademiden söz edince üniversite sayısını 76’dan 207’ye çıkarmayı anlıyor.

Oysa 2021’de dünyanın en iyi 800 üniversitesi arasına giren iki kamu üniversitesi, Boğaziçi ve Hacettepe, ‘eski Türkiye’de kuruldu.

 

‘Yeni Türkiye’de, 2019 itibarıyla 197 rektörden 71’inin uluslararası atfı, 68’inin uluslararası yayını bulunmuyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ne iki yeni fakülte hayırlı uğurlu olsun.

Hukuk’a Burhan Kuzu’nun…

İletişim’e Kadir Mısıroğlu’nun adı yakışır.

Bir de, İskilipli Atıf İlahiyat Fakültesi kuruldu mu, bilimin tadından yenmez.

“Protesto ederler” mi dediniz?

Canım, Alaattin Çakıcı hangi güne duruyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.