Kayyum rektör mahkeme kararına uymadı! Akademisyen Can Candan’ın görevine son verildi

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:02 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:10 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atanan kayyum rektör Naci İnci’nin oluruyla, mahkeme kararıyla okula geri dönen akademisyen Can Candan’a görev süresinin uzatılmadığını tebliğ eden bir yazı gönderildi.

Kayyum rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine son vermişti. Candan ise karara karşı yargıya başvurmuş, mahkeme göreve iade kararı vermişti. Ancak mahkeme kararına rağmen Candan’ın görevine son verildi.

Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez’in imzası ve Rektör İnci’nin oluruyla Candan’a tebliğ edilen ‘görev süresinin uzatılmaması’ kararında “Ders verdiği alanda öğretim üyesi ataması yapılmış olduğundan hizmetine ihtiyaç bulunmaması” ve hakkında yönetimin açtığı disiplin soruşturmasını gerekçe gösterdi. Can Candan kararı sosyal medya hesabından paylaşarak yönetime tepki gösterdi.

Candan, paylaşımında “Bugün @UniBogazici bana tebliğ edilen 9.08.2022 tarihli yazıdan: “…rektörlük makamı olur yazısı ile 16.07.2022 tarihinden itibaren görev sürenizin uzatılmamasına karar verilmiştir.” #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz ve tabii ki haklarımın yasal takipçisi olmaya devam edeceğim.” ifadelerine yer verdi.

“Boğaziçi’ni bölmeye çalışıyorlar”