Kayyum rektör kimi arayıp öğrenciler için ‘ricacı’ oldu?

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 9:10 am - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 9:54 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasına tepkiler dinmiyor. Öte yandan Melih Bulu’nun gözaltına alınan öğrencilerin tutuklanmaması için üst düzey bir yetkiliyi aradığı iddia edildi.

1 Şubat’ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını proteste eden öğrencilerden 51’i gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 51 öğrenciden 30’una tutuklama, 12’sini konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol, 9’unu yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Dün gece tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 30 öğrencinin tamamı serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılması ile ilgili, Fox TV’de sabah haberlerini “Çalar Saat” programında sunan İsmail Küçükkaya dikkat çeken bir iddiada bulundu. “Bir bilgiyi vermek istiyorum” diyerek söze başlayan İsmail Küçükkaya şöyle devam etti:

“İlk defa burada işiteceksiniz. Dün Rektör (Melih Bulu) devletin içinden üst düzey bir yetkiliyi aradı bu gözaltılarla ilgili… İsmini de kaçta, kiminle görüştüğünü de biliyorum ama izin alamadığım için onu vermek istemem. Rektör yargı dünyasında o kişiyi aradı ve dedi ki; ‘Tutuklama yapmayınız. Boğaziçi öğrencileri ile ilgili hiçbir tutuklama olmaması Boğaziçi’nin de akademik dünyanın da şu anda Türkiye’nin de en büyük ihtiyacı’ dedi. O konuşmalar sonucunda mı yoksa yargılamalar sonucunda mı oldu.”