Diyarbakır’da kayyum, kadın futbol takımına da el attı: Sporcular idmana yürüyerek gitti

Yayın tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma 3:39 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma 3:56 pm

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyum, Amedspor Kadın Futbol takımı için tahsis edilen servis aracına el koydu. Sporcular idmana yürüyerek gitti

İçişleri Bakanlığı’nın HDP’li Başkan Selçuk Mızraklı’yı görevden alınarak kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Amed kadın futbol takımı ve altyapı takımlarına tahsis edilen 21 TC 361 plakalı servis otobüsü, geçen hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden geri alındı.

Bölgede kadınlar liginde en üst klasmanda mücadele eden Amedspor Kadın Futbol Takımı ve başarıdan başarıya koşan Amedspor Altyapı takımlarının otobüsünün geri alınması, şehri sportif alanda en iyi şekilde temsil eden kadın futbol ve alt yapı takımında oynayan sporcuları sıkıntıya soktu.

Tarafsız Haber Ajansı’nın haberine göre; Servis aracı sıkıntısı nedeniyle idmanlara gelmekte sıkıntı yaşayan ve 50 kadın sporcusu bulunan Amedspor Kadın Futbol Takımı ile yine bünyesinde 200 erkek sporcusu olan Amedspor Altyapı takımları (U14, U15, U16, U17 ve U19) servis aracı kalmadığı için lig maçlarına katılamayabilir. Takımın bu gelişmeyi federasyona yansıtması bakleniyor.